De nominerte til Rivertonprisen

I går ble de nominerte til Rivertonprisen offentliggjort! 

De nominerte er noen av de første du møter på Krimfestivalen; på torsdag stiller de til samtale med Fredrik Wandrup klokken 12.30. Både Jørgen Brekke og Jørn Lier Horst kan også ses og høres både torsdag, fredag og lørdag.

De nominerte og juryens begrunnelse er:

Jørgen Brekke: «Drømmeløs”
Den skjøre men skarpe Trondheimspolitimannen Odd Singsaker har i denne andreboken fra Jørgen Brekke nok en kriminalgåte å bryne seg på som er sammenfiltret med tidligere historiske hendelser. En spinkel spilledåsemelodi knytter på en spennende og interessant måte bro mellom to tilsynelatende uløselige kriminalsaker.

Frode Granhus: “Stormen”
Reine i Lofoten er åstedet for dette uhyggelige og intenst spennende krimdramaet hvor en kald sak får sin forløsning gjennom en gripende, ubehagelig og tragisk hendelse som utspiller seg i dette lille nærmiljøet.  Vi kommer på innsiden av skjebner som forteller om smerte, sårhet, ensomhet og ikke minst vonde hemmeligheter.

Espen Holm: “Kong Salomos Sverd”
Espen Holm mestrer med denne boken å komme under huden på en hemmelig agent i Israels sikkerhetsstyrker, og gjennom det gi oss et nært innblikk i den umulige konflikten i denne delen av verden. Med stort driv trekkes vi med i nærmest uløselige konflikter. Forfatterens bruk av gammel myte setter fortellingen i et ettertankens lys.

Jørn Lier Horst: “Jakthundene”
Nok en gang overbeviser forfatteren med solid, troverdig politikrim. Denne gangen er William Wisting i sitt livs krise; han blir selv etterforsket, og må se sitt politiliv i nytt lys. Journalistdatteren Line spiller en viktig rolle i boken og gjør den til både en far-datter-skildring og en beskrivelse av forholdet mellom politi og media.

Gard Erik Sandbakken: “Skarpskytteren”
Gard Erik Sandbakken skriver fengende om den tidligere spesialsoldaten og skarpskytteren Snorre Hartmann som deltok i Bosnia-krigen, og som nå utfører kriminelle tjenester i Oslos underverden. Det handler om politisk makt, om Norges rolle som en av verdens største våpenleverandører, om moral og dobbeltmoral. Det er brutalt og spennende.

Rivertonprisen deles ut 12. mars 2013 kl. 12.00 på Litteraturhuset.

9788205423152 9788205429529 9788205443396

9788251656658 9788292400838

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *