Festivalprogrammet er klart!

På Krimfestivalen kan du møte 57 krimforfattere i 50 ulike programposter på 8 scener. Hele programmet finner du under og på programsiden.

Jo Nesbø og nesten alle andre norske krimforfattere kommer til festivalen.

Jo Nesbø og nesten alle andre norske krimforfattere kommer til festivalen. Foto: Rankin Photography ltd.

Dette er den fjerde Krimfestivalen i rekken, og programmet er som tidligere år satt sammen av forfatterintervjuer, paneldebatter, krimteatersport og et teaterstykke. Målet for festivalen er å utforske det særegne ved nordisk krim og la publikum møte noen av Nordens, kanskje verdens ledende krimforfattere. De fleste av arrangementene foregår i Cappelen Damm-huset eller på Centralteatret, men det er også krimkafeer på Ark Egertorget, Tanum Karl Johan, Norli Universitetsgaten og Eldorado bokhandel.

Programmet er fylt av møter med så å si alle som kan krype og gå av norske krimforfattere, og det inneholder selvsagt også nyheter. «Superpolitimannen» Eirik Jensen som er anklaget for grov korrupsjon, har skrevet bok som slippes i festivaluka. På festivalen kan du oppleve hans første møte med publikum. Jo Nesbø lanserer sin nye roman Blod på snø i festivaluka. Når Nesbø og Jensen skal være på hovedscenen på Centralteatret lørdag ettermiddag, kan det bli kamp om plassene. Festivalen har mange prominente gjester fra utlandet. Du finner hele forfatterlisten her.

Eirik Jensen

Eirik Jensen – «super-politimannen» som er anklaget for grov korrupsjon kommer med «På innsiden» og møter publikum for første gang under Krimfestivalen. Foto: Ragna Lise Vikre

Fra USA kommer Lisa Gardner, som er en av USAs fremste krimforfattere, og William Landay – mannen bak storsuksessen Til Jacobs forsvar. Også England er godt representert med den store bestselgerforfatteren Peter James og årets store gjennombrudds-forfatter Emma Healey. Alle disse vil delta i flere program. Det samme gjelder flere av de største svenske krimforfatterne, som Kepler-ekteparet. De er bl.a. på hovedscenen på Centralteatret torsdag kveld rett etter premieren på Gunnar Staalesens Døden går til scenen med Anders Hatlo, Monica Hjelle og Johannes Joner i rollene.

For deg som publikummer er det masse å velge blant. Det er gratis adgang til alle arrangementene. Studér programmet under og vær ute i god tid. Vel møtt til en kriminell langhelg 5. – 7. mars.

Krimfestivalen_torsdag

Krimfestivalen_fredag

Krimfestivalen_lørdag

Ios 7 beta 3 which was seeded yesterday, uses the retina assets of the iphone-only apps to improve the 2x mode even on non-retina cell phone spy software free trial devices