Forfatterne

Jørn Lier Horst blir Festivalforfatter for Krimfestivalen 2017. Nå er også resten av forfatterne som kommer til festivalen spikret, og i år kan vi skryte av et rekordstort oppmøte: Hele 65 forfattere er med, derav 20 utenlandske.

Foto: Jesper Magerøy

JØRN LIER HORST

Jørn Lier Horst (f. 1970) regnes med sine spenningsromaner om politimannen William Wisting som en av Norges fremste krimforfattere. Han har tidligere jobbet som etterforskningsleder i Larvik, og kjenner godt til både miljøet og metodene han skriver om. Han sluttet i politiet i 2013 for å kunne skrive på heltid. Handlingen i bøkene til Jørn Lier Horst er som hentet rett ut av en politimanns hverdag, både når det gjelder rutinene og dramatikken. Jørn Lier Horst er født 1970 i Bamble, og debuterte i 2004 med Nøkkelvitnet.

Lier Horst fikk Bokhandlerprisen for Vinterstengt i 2011. I 2012 mottok han Vestfold fylkes Litteraturpris, samt Rivertonprisen og prisen for beste skandinaviske krim, Glassnøkkelen.

Jørn Lier Horst har også stor suksess med ungdomskrimserien Clue på Kagge forlag, som nå har et totalopplag på over 300 000 eksemplarer, og med barnebokserien om Detektivbyrå nr. 2 (Gyldendal), som er solgt til 17 land, sammen med illustratør Hans Jørgen Sandnes.

Aktuell med:
Når det mørkner, Sjøormgåten og Operasjon spøkelse

 

stefan-anhem

STEFAN AHNHEM

Stefan Ahnhem har vært manusforfatter innen film og TV i mer enn 20 år. Han har blant annet skrevet manus til noen av Sveriges mest populære krimserier som Wallander og Irene Huss.

Aktuell med:
Atten grader minus

Foto Annika Marklund

TOVE ALSTERDAL

Tove Alsterdal er en av Sveriges mest anerkjente krimforfattere. Hun har også skrevet dramatikk for scene, film, radio, TV og opera, og hun arbeidet i mange år som journalist. Alle hennes bøker er hyllet av kritikerne, og Ingen vei tilbake ble kåret til beste svenske krimroman i 2014. Alsterdals bøker er oversatt til 16 språk.

 Aktuell med:
Evas siste vitne

KURT AUST

Kurt Aust (f. 1955) er født og oppvokst i Danmark, men har bodd i Vestfold siden 1982. Aust fikk Aschehougs debutantstipend for sin kritikerroste debutroman Vredens dag (1999), en historisk kriminalroman med den danske professoren Thomas av Boueberge og hans norske assistent Petter Hortten i hovedrollene. Om dem handler også Den tredje sannhet (2001), Hjemsøkt (2003) – som Kurt Aust fikk både Rivertonprisen og Glassnøkkelen for – Kongefrykt (2004), Når døde hvisker (2011) og Stumme skrik (2013).

Aktuell med:
Skipet med det onde øye

TERJE BJØRANGER

Terje Bjøranger (f. 1959) bor i Lillestrøm og jobber som politiadvokat i Kripos. Han debuterte i 2010 med Den tredje søsteren. Bjøranger har vært leder for Utlendingsseksjonen i Romerike politidistrikt i fem år og han har i flere år jobbet i UDI med temaer som tvangsekteskap og æresrelatert vold.

Aktuell med:
Barcode

ØISTEIN BORGE

Øistein Borge (f. 1958) har bakgrunn fra film-  og reklamebransjen, der han har jobbet som regissør, tekstforfatter og kreativ leder. Han har mottatt en lang rekke priser for sine arbeider både i Norge og utlandet, blant disse to gulløver fra reklamefilmfestivalen i Cannes. Borge har tidligere utgitt en serie på tre romaner om ungdomshelten Nino Glass. I 2016 krimdebuterte Borge med sin første bok om Bogart Bull.  Den syvende demonen fikk varm mottakelse av norsk presse, og andre bok i serien, Det som aldri dør, slippes våren 2017.

Aktuell med:
Det som aldri dør

JØRGEN BREKKE

Jørgen Brekke har mottatt Norlis debutantpris og Maurits Hansen-prisen – Nytt Blod. Hans debutroman Nådens omkrets var hovedbok i to bokklubber og ble solgt til tretten land. Fjorårets roman Paradisplaneten var landets sjette mest solgte bok i fjor vår. I Brekkes femte roman om politietterforsker Odd Singsaker, Avgrunnsblikk, drar Odd Singsaker og Felicia Stone til en øde utleiehytte i Femundsmarka. Når de kommer fram, henger det et lik fra taket. Avgrunnsblikk lanseres 18. mai.

Aktuell med:
Avgrunnsblikk

foto: Sara Arnald

ARNE DAHL

Arne Dahl er Jan Arnald (f. 1963) pseudonym når han skriver krimromaner. Arne Dahl har videreført sjangeren fra Sjöwall og Wahllöe og løftet den til nye høyder. Under eget navn har han også gitt ut en rekke bøker. Arne Dahl har fått en rekke utmerkelser og priser for sine romaner, bla det svenske krimforfatterakademiets pris i 2007 for å ha «vitalisert og utviklet krimsjangeren». Arne Dahls bøker er blitt en stor suksess i Europa, og rettighetene er solgt til 17 land. Bare i Tyskland er det solgt over en million Arne Dahl-bøker.

Aktuell med:
Utmarker

SIDSEL DALEN

Sidsel Dalen debuterte med oljethrilleren Dødelige dråper i 2011 og fulgte opp med korrupsjons-trafficking-thrilleren 21 dager (2013), som ble nominert til Riverton-prisen. Nødhjelp (2015) er hennes tredje bok. Dalen har bakgrunn som PR-rådgiver i et større oljeselskap og har bodd i Rio de Janeiro.

Aktuell med:
Nødhjelp

Torkil Damhaug. Foto_Foto Agnete Brun

TORKIL DAMHAUG

Torkil Damhaug (f. 1958) debuterte med Flykt, måne i 1996 og har senere gitt ut en rekke romaner. Damhaug studerte medisin i Oslo og har jobbet som lege i Lofoten. Han har senere spesialisert seg innenfor psykiatri, og jobbet ved flere psykiatriske institusjoner. I 2011 vant han Riverton-prisen for Ildmannen.

Aktuell med:
En femte årstid

Tom Egeland. Foto_Raymond Mosken

TOM EGELAND

Tom Egeland (f. 1959) er forfatter, president i Rivertonklubben, styremedlem i Den norske Forfatterforening og bokanmelder i VG. Han debuterte i 1988, har utgitt 17 bøker og skrevet for film og TV. Bøkene hans er oversatt til 24 språk og har solgt 1,5 millioner eksemplarer. Han fikk Rivertonprisen (2009) for Lucifers evangelium.

Aktuell med: 
Djevelmasken

TORGRIM EGGEN

Torgrim Eggen (f. 1958) har studert musikk og spilt bass i bandet «The Cut» på 80-tallet. Han har vært journalist, redaktør og anmelder i norske aviser. I 1992 debuterte han med romanen Gjeld. Han høstet mange gode kritikker for sine bøker Trynefaktoren (2003), Hermanas (2006), Manhattan (2007), Jern (2010) og Berlin (2013). Han jobber nå med en bok om Eirik Jensen-saken.

ANNA EKBERG

Anna Ekberg er et pseudonym for forfatterne Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich. Den hemmelige kvinnen er Anna Ekbergs første roman. Klarlund og Winrich er også forfatterne bak pseudonymet A.J. Kazinski. Under Kazinski-navnet har de bl.a. utgitt Den siste gode mann og Den gjenfødte morderen.

Aktuell med:
Den hemmelige kvinnen

THOMAS ENGER

Thomas Enger (f. 1973) har tidligere jobbet som journalist. Han debuterte med kriminalromanen Skinndød i 2010, som allerede før lansering vakte stor oppsikt i utlandet. Det var den første frittstående boka i en bredt anlagt serie om journalisten Henning Juul. Serien er nå solgt til 26 land. I tillegg til å skrive bøker, komponerer han musikk.

Aktuell med:
Banesår

caroline-eriksson

CAROLINE ERIKSSON

Caroline Eriksson (f.1976) er sosialpsykolog og forfatter. Hun bor utenfor Stockholm med sin mann og to barn. Hun har tidligere utgitt to historiske spenningsromaner, Djävulen hjälpte mig (2013) og Inga gudar jämte mig (2014), basert på kriminalsaker fra virkeligheten.

Aktuell med: 
De forsvunne

JUAN PABLO ESCOBAR

Juan Pablo Escobar ble født i Medellín i 1977. Han er arkitekt, industridesigner og foredragsholder, og sønnen til historiens mest kjente narkobaronen Pablo Escobar. Som voksen endret han navn til Juan Sebastían Marroquín Santos. Han var hovedperson i dokumentarfilmen Pecados de mi Padre (Min fars synder), som vant syv internasjonale priser og ble vist av FN under markeringen av Den internasjonale fredsdagen. Som pasifist har Marroquín tatt initiativ til dialog, forsoning og tilgivelse overfor barna til alle dem som ble ofre for narkoterroren faren hans utøvde på 80- og 90-tallet.

Aktuell med:
Min far – Pablo Escobar

faldbakken_foto-dag-w-grundseth

KNUT FALDBAKKEN

Faldbakken studerte psykologi ved Universitetet i Oslo, men forlot studiene og ble isteden journalist, og senere forfatter. Hans gjennombrudd kom med Sin mors hus i 1969. I perioden 1975-1980 var Faldbakken redaktør av det litterære tidsskriftet Vinduet, og han har senere arbeidet som litteraturkritiker i ulike aviser. Faldbakkens bøker er blitt oversatt til 18 språk, og nærmere 2 millioner er solgt i inn- og utland. Flere av dem er også filmatisert. Knut Faldbakken bor på Hamar.

JAN-ERIK FJELL

Jan-Erik Fjell (f. 1982) er tidenes yngste vinner av Bokhandlerprisen, som han fikk for sin krimdebut Tysteren i 2010. Han ble nominert for tredje gang i fjor med sin siste roman Lykkejegeren. Jan-Erik Fjell har mottatt særdeles gode anmeldelser for sine bøker, som er solgt i over 350 000 eksemplarer i Norge, og er oversatt til 10 språk.

Aktuell med:
Lykkejegeren

 FRODE GRANHUS

Frode Granhus blir kalt lofotkrimmens mester, og det med rette. Han har vært nominert til Rivertonprisen, Bokhandlerprisen og, i 2015, til Brageprisen for sine kritikerroste bøker om Rino Carlsen.

Aktuell med:
Forliset

Eystein Hanssen

EYSTEIN HANSSEN

Eystein Hanssen (f. 1965) deler tiden sin mellom forfatterskap, filmprosjekter og PR-arbeid. Han debuterte skjønnlitterært med De ingen savner (2010), første kriminalroman med politietterforskeren Elli Rathke i hovedrollen. Hanssen har også gitt ut Giftstrøm (2011), Triangel (2012), Åtseldyr (2013) og Brennemerket (2015).

Aktuell med: 
Jaget

Foto: Kim Veillon

JOHN HART

John Hart (født 1965 i North Carolina) har solgt et sekssifret antall bøker i Norge og er den eneste forfatteren som har vunnet den høythengende Edgar-prisen for beste roman to ganger på rad. (Det siste barnet og Ved elven). Hans bøker er oversatt til 30 språk og solgt til over 70 land. Hart gjør spenning til stor litteratur med sin poetiske penn og overbevisende skildringer av dypet i mørke menneskesinn og avsidesliggende samfunn i sørstatene. John Hart bor i Virginia hvor han skriver på fulltid.

Aktuell med:
Syndens forlatelse

TROND HENRIKSEN

Trond Henriksen (f. 1966) er tidligere rusmisbruker og kriminell. Nå er han blant annet engasjert samfunnsdebattant og radiovert. Etter flere oppsiktsvekkende ran og en dramatisk episode som involverte kidnapping av en politimann ble Trond utropt til «Norges farligste» kriminelle i 1991. I boken Ingen murer er for høye forteller Henriksen om sitt liv med dop, kriminalitet og lange dommer, og om hvordan han fant veien tilbake til samfunnet og om å reise seg igjen og igjen.

Aktuell med:
Ingen murer er for høye

ANNE HOLT

Anne Holt er forfatter, advokat og tidligere politiker. Hun debuterte med Blind gudinne i 1993. Holt fikk Rivertonprisen i 1994 for Salige er de som tørster og Bokhandlerprisen i 1995 for Demonens død. To av bøkene hennes er filmatisert, Blind gudinne og Salige er de som tørster.

Aktuell med: 
I støv og aske

EIRIK JENSEN

Eirik Jensen var kjent som en utradisjonell og frittalende politimann før han ble arrestert i februar 2014. I 2015 utga han selvbiografien På innsiden, som ble en umiddelbar bestselger. Boka ble skrevet i samarbeid med forfatter og fotograf Thomas Winje Øijord. Jensen og Winje Øijord utga i 2016 Attentatet, krimromanen om Sjur Holt. Nå er forfatterduoen i gang med oppfølgeren.

Aktuell med:
Attentatet

INGAR JOHNSRUD

Ingar Johnsrud (født 1974) vokste opp i Holmestrand og har studert journalistikk og filmvitenskap. Han startet sin yrkeskarriere i Jarlsberg Avis og NRK før han kom til samfunnsavdelingen i VG i 2001. Som avisens stringer i Stockholm dekket han Knutby-saken. Han debuterte i 2015 med Wienerbrorskapet, som er solgt til 20 land, deriblant Frankrike, Russland, Italia, Nederland og Tyskland. Kalypso er den andre boken i serien om Fredrik Beier.

Aktuell med:
Kalypso

jaeger_foto_werner_juvik

JØRGEN JÆGER

Jørgen Jæger (f. 1946) er bosatt i Bergen, og er kjent for sine kriminalromaner om lensmannen Ole Vik. Jørgen Jægers endelige gjennombrudd kom i 2012 med kriminalroman Stemmen, hans sjette utgivelse. Han har vært nominert til Bokhandlerprisen tre ganger, første gang i 2012 for Stemmen. Han ble også nominert for Monster i 2015 og for fjorårets roman Fortielsen. Jørgen Jæger er nå i sluttfasen på sin tiende roman, som lanseres til høsten.

Aktuell med: 
Fortielsen

 

LENE LAURITSEN KJØLNER

Lene Lauritsen Kjølner gjør stor suksess med sin krimserie om privatetterforsker Olivia Henriksen. Hun vant Maurits Hansen-prisen for debuten Høyt henger de, og Ingvar Ambjørnsen spår henne et stort publikum i årene som kommer. Ingen til bords er fjerde bok i serien.

Aktuell med:
Ingen til bords

GUNNAR F. KLINGE

Gunnar Furseth Klinge er fra Oslo og bor i Lillehammer. Han har tilbrakt 11 år ved landets eldste universitet, Universitetet i Oslo. I dag jobber han som seniorrådgiver ved Høgskolen i Innlandet. Alma mater er hans første bok.

Aktuell med:
Alma mater

JOSEPH KNOX

Joseph Knox ble født og vokste opp i Stoke og Manchester-området. Der jobbet han på bar og i bokhandel inntil han flyttet til London. Han løper, skriver og leser som besatt. Sirenene er hans debutroman.

Aktuell med:
Sirenene

Lahlum. Foto_Fredrik Arff

HANS OLAV LAHLUM

Hans Olav Lahlum (f. 1973) er historiker og forfatter. Lahlum debuterte med den kritikerroste boken Oscar Torp. En politisk biografi (2007). Siden har han utgitt flere biografier, blant annet Presidentene (2008) og Haakon Lie. Historien, mytene og mennesket (2009). I 2010 debuterte Lahlum som skjønnlitterær forfatter med Menneskefluene, og han har siden utgitt flere kriminalromaner om K2 og Patricia.

Aktuell med: 
Sporvekslingsmordet

LARS LENTH

Lars Lenth (f. 1966) har skrevet flere bøker i ulike sjangre og har tidligere utgitt de kritikerroste og bestselgende romanene Den samme elva, Den norske pasienten og Brødrene Vega på Kagge Forlag. For sistnevnte ble han nominert til Brageprisen.

Aktuell med:
Menn som hater ulver

Lindell_Foto:Jørn-Grønlund

UNNI LINDELL

Unni Lindell er en av Norges mestselgende forfattere. Kriminalromanene om Cato Isaksen og Marian Dahle er oversatt til en rekke språk og er solgt i nærmere 4 millioner eksemplarer bare i Norge. Jeg vet hvor du bor (2016) er den første romanen der Marian Dahle er hovedperson. Lindell har også skrevet dikt, noveller og bøker for barn og ungdom. Lindell har fått flere høythengende priser for sitt forfatterskap, og bøkene hennes er oversatt til en rekke språk.

Aktuell med: 
Jeg vet hvor du bor

AGNES LOVISE MATRE

Agnes Lovise Matre (f.1966) er adjunkt og forfatter fra Haugesund. Hun debuterte med romanen Stryk meg over håret i 2012. Høsten 2016 kom en pocketutgave av romanen Kledd naken på Gyldendal Litteratur, og Skinnet bedrar kommer våren 2017.

Aktuell med:
Skinnet bedrar

jan_mehlum_foto_gyldendal

JAN MEHLUM

Sosiolog og krimforfatter Jan Mehlum debuterte i 1996 med den første historien om den litt slitne advokaten Svend Foyn. Totalt har det blitt 14 bøker med Foyn som fortellerstemme og en individuell thriller. Bøkene er oversatt til svensk, nederlandsk og tysk.

Aktuell med: 
To komma åtte sekunder

MOSTUE & BRENNA

Mostue & Brenna er et forfatterpar bestående av Sigbjørn Mostue (f. 1969) og Johnny Brenna (f.1964). Sigbjørn Mostue har tidligere jobbet som bl.a. redaktør, men skriver nå på fulltid. Johnny Brenna har bakgrunn som en av landets ledende politispanere. Mostue & Brenna har skrevet de hyperaktuelle og skremmende realistiske krimromanene Operasjon Helena (2012), Operasjon Føniks (2013) og Operasjon Hydra (2014). Johnny Brenna har også skrevet Håndbok i selvforsvar (2012).

Aktuell med:
Operasjon Hades

Foto: Jörgen Ringstrand

ANDERS DE LA MOTTE

Anders de la Motte (f. 1971) regnes som en av Sveriges aller beste krimforfattere og bøkene hans leses og elskes av tilhengere over hele verden. Han er tidligere politi og har også jobbet som sikkerhetssjef i et av verdens største IT-selskaper. Ultimatum fikk prisen som «Årets beste svenske krim» i 2015.

LARS MÆHLE

Lars Mæhle (f. 1971 på Sunndalsøra) har skrive ei rekkje bøker for barn, ungdom og vaksne. Krimserien med psykolog Ina Grieg er kritikarrost og blir gitt ut på tysk av Ullstein Verlag, som også har Jo Nesbø på si forfattarliste.

Aktuell med
Den stille flokken

ASLAK NORE

Aslak Nore (f. 1978) har de siste årene etablert seg som en av de tydeligste stemmene i norsk offentlighet, blant annet med dokumentarbøkene Gud er norsk (2007) og Ekstremistan (2009). Nore er også kommentator i VG, og sammen med Asbjørn Slettemark skriver han krimbloggen op-5.no. Den kritikerroste thrilleren En norsk spion (2012) var Nores første roman om Peter Wessel, og den har fått sin oppfølger i Oslo Noir (2014).

KNUT NÆRUM

Knut Nærum (f. 1961) er komiker, forfatter, tegneserietegner og TV-underholder, mest kjent som fast paneldeltaker i Nytt på nytt. Nærum har også utgitt flere humor- og satirebøker.

OLSÉNI & HANSEN

Christina Olséni og Micke Hansen utgjør forfatterduoen Olséni & Hansen. Hun driver et entreprenørfirma ved siden av forfattervirksomheten, og han er mangeårig artist, låtskriver og manusforfatter. Begge er bosatt i sommerparadiset Falsterbonäset – som nå er blitt åsted for deres felles debutbok.

Aktuelle med:
Badehuset

MARGIE ORFORD

Margie Orford er en prisvinnende journalist og internasjonalt anerkjent forfatter. Hun har også skrevet Til faste tider, debutromanen i serien om Clare Hart, som har blitt oversatt til mer enn åtte språk. Hun er født i London og vokste opp i Namibia, der handlingen i Blodroser finner sted. Dette er den kritikerroste andre boka i denne serien. Orford er utdannet i Sør-Afrika og bor for tiden i Cape Town med sin mann og tre døtre.

Aktuell med:
Blodroser

BOBBIE PEERS

Bobbie Peers er filmregissør, manusforfatter og illustratør. I 2006 vant han Norges første og foreløpig eneste Gullpalme i Cannes. Peers debuterte som forfatter med Luridiumstyven i 2015. Boka ble en stor suksess; fikk strålende anmeldelser, vant Arks barnebokpris og er foreløpig solgt til 36 land. I 2016 kom oppfølgeren Kryptalportalen, den andre boka i serien om William Wenton.

Aktuell med:
Kryptalportalen

Hanne Kristin Rohde. Foto_Trond Heggelund_nettcoach.no

HANNE KRISTIN ROHDE

Hanne Kristin Rohde er utdannet jurist og har jobbet i politiet i 25 år. De første fem årene var hun politijurist, deretter har hun vært i ulike lederstillinger politiet, senest som leder for Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt. I 2014 sa hun opp sin stilling og hun er nå forfatter og foredragsholder på heltid. Hun har gitt ut de bestselgende krimromanene Mørke hjerter, Bare et barn og Gudmoren, i tillegg til sakprosaboka Kjemp for alt hva du har kjært. Bøkene har et samlet opplag på over 200 000.

Aktuell med: 
Gudmoren

foto: Gyldendal Norsk Forlag

JENNY ROGNEBY

Jenny Rogneby ble født 1974 i Etiopia. Hun kom som adoptivbarn til Sverige i 1975. Hun har studert kriminologi, sosiologi, psykologi og rettsvitenskap. I syv år arbeidet hun som kriminaletterforsker ved Citypolisen i Stockholm, og jobbet med alt fra tyveri og ran til drap. Denne erfaringen inspirerte henne til å skrive krim og hun fikk etterhvert ideen til karakteren Leona. Leona er kjent for sin dyktighet, men er samtidig en egenrådig politietterforsker som bruker uortodokse metoder hvis det gagner hennes etterforskning.

Aktuell med:
Alle midler tillatt

OLAV W. ROKSETH

Olav W. Rokseth (f.1955) er fra Trondheim. Han er utdannet samfunnsviter og har flere reiser i Latin-Amerika og Asia bak seg. Han bor nå i Oslo, der han arbeider som journalist. Han debuterte som forfatter i 2011 med Et spørsmål om beskyttelse.

Aktuell med:
Den talentfulle bøddelen

 

ROAR RÆSTAD

Roar Ræstad debuterte med Sovende hunder i 2014. Han underviser på Strinda videregående skole i Trondheim og har en master i historie fra NTNU. Sovende hunder ble nominert til Maurits Hansen-prisen for beste krimdebut i 2014.

Aktuell med:
Elven

BJØRN F. RØRVIK

Bjørn F. Rørvik (f. 1964) bor i Oslo. Rørvik er en av våre mest anerkjente barnebokforfattere, og kanskje mest kjent for bøkene om Bukkene Bruse, i tillegg til Reven og Grisungen-serien. Sammen med illustratør Ragnar Aalbu står han også bak detektivserien for barn om mesterdetektiven Purriot. Bøkene hans er fulle av humor og morsomme påfunn, og flere av dem er solgt til utlandet. Bjørn kan ganske mye om fugler og dyr og liker å reise rundt i Norge på forfatterbesøk.

Aktuell med:
Purriot og tv-kokken

sofie-sarenbrant

SOFIE SARENBRANT

Sofie Sarenbrant er en fremadstormende svensk krimforfatter. Bøkene hennes er oversatt til flere språk og har allerede solgt mer enn 1 millioner eksemplarer. Visning kom i pocket i Sverige i fjor, og den var Sveriges mest solgte. Forfatteren bor i Bromma i Stockholm med mann og to barn.

Aktuell med:
Visning

YRSA SIGURÐARDÓTTIR

Yrsa Sigurðardóttir er en bestselgende islandsk krimforfatter. Hennes bøker er oversatt til flere enn 30 språk og høster stadig strålende kritikker. Thrilleren Jeg vet hvem du er ble nominert til Glassnøkkelen 2011, DNA ble kåret til beste islandske krimroman i 2014, og våren 2015 ble Sigurðardóttir tildelt den høythengende britiske prisen Petrona Award for boka Dødsskipet. Kagge Forlag har tidligere utgitt fem av hennes bøker på norsk: Jeg vet hvem du er (2012), Dødsskipet (2013), De uønskede (2014), Løgnen (2015) og DNA (2016).

Aktuell med:
Dragsug

JESPER STEIN

Jesper Stein (født 1965) har lang erfaring som journalist. Han jobbet blant annet som retts- og kriminalreporter i Morgenavisen Jyllands-Posten i mange år før han debuterte som skjønnlitterær forfatter i 2012 med Uro, den første boken i serien om Axel Steen. Siden 2015 har han vært forfatter på heltid.

Aktuell med:
Akrash

 

JAN BORIS STENE

Jan Boris Stene er fra Ranheim i Trondheim og arbeider til daglig som lege ved St. Olavs Hospital. Han debuterte i 2015 med den kritikerroste krimromanen Nådegiveren.

Aktuell med:
I djevelens klør

Staalesen-Gunnar_Foto-Helge-Skodvin

GUNNAR STAALESEN

Gunnar Staalesen er født 1947 i Bergen, der han fortsatt bor. Kun 22 år gammel utga Gunnar Staalesen sin første roman, Uskyldstider, i 1969. Forfatterskapet omfatter både romaner, skuespill og barnebøker, men det er først og fremst som krimforfatter Gunnar Staalesens navn er kjent. Bøkene om privatdetektiven Varg Veum er utgitt i 18 land, og flere av bøkene er filmatisert for kino og TV.

Aktuell med: 
Storesøster

PETER SWANSON

Peter Swanson debutroman The Girl with a Clock for a Heart fikk internasjonal oppmerksomhet da den kom i 2014. De som fortjener det (The Kind Worth Killing) kom året etter, og er første bok ut på norsk. Swanson bor i Somerville i Massachusetts, der han for tiden skriver på sin neste roman.

Aktuell med:
Den tikkende kvinnen

EIRIK HUSBY SÆTHER

Eirik Husby Sæter (f. 1984) er født og oppvokst på Bjørndal i Oslo øst. Han har studert kriminologi, og i 2009 ble han uteksaminert fra Politihøyskolen. Husby Sæther jobber ved Krimvakta i Oslo. Det blå barnet er hans fjerde roman.

Aktuell med:
Det blå barnet

GEIR TANGEN

Geir Tangen (f.1970) bor i Haugesund. Han er har jobbet i ungdomsskolen og som frilansjournalist, og driver Norges største krimblogg «Bokbloggeir». Han er nå forfatter på heltid. Han debuterte i 2016 med Maestro på eget forlag, og gjorde umiddelbar suksess. Maestro og oppfølgeren Hjerteknuser som kommer våren 2017 er solgt til 15 land

Aktuell med:
Hjerteknuser

TRUDE TEIGE

Trude Teige (f. 1960) er utdannet oversetter og journalist. Hun har jobbet som politisk reporter, nyhetsanker og programleder i TV2. Krimromanene om TV-journalisten Kajsa Coren – Noen vet (2009), En hjelpende hånd (2010), Svik (2012) og Jenta som sluttet å snakke (2014) har vunnet mange lesere. Jenta som sluttet å snakke var nominert til Bokhandlerprisen og er solgt til Tyskland og Russland.

ÁRNI THÓRARINSSON

Árni Thórarinsson (født 1950) er en anerkjent islandsk krimforfatter og journalist, og fikk i 2004 den islandske journalistprisen for sin reportasje om Olafur Ragnar Grimssons presidentstyre. Árni Thórarinsson har skrevet flere bøker om journalisten Einar. Heksens tid ble nominert til den islandske litteraturprisen, og i 2005 ble den kåret til årets beste krim.

Aktuell med:
Den sjuende sønnen

JORUN THØRRING

Jorun Thørring (f. 1955) er lege og bosatt i Trondheim. Debutboka, kriminalromanen Skyggemannen, ble en kritikersuksess høsten 2005. Jorun Thørring har overrasket med sin internasjonale appell. Kort tid etter utgivelse ble både debutromanen og Glassdukkene solgt til flere land. Hun er tildelt Havmannprisen for beste nordnorske bok utgitt i 2007. Hun fikk prisen for Tarantellen.

Aktuell med:
De dødes hus

chris_tvedt

CHRIS TVEDT

Chris Tvedt (f. 1954) har i mange år jobbet som advokat, men er nå forfatter på heltid. Han har skrevet flere bøker med advokathelten Mikael Brenne som gjennomgangsfigur, og i 2010 fikk han Rivertonprisen for Dødens sirkel. I 2012 utga han Av jord er du kommet, med kriposetterforsker Edvard Matre i hovedrollen. Den tredje boken om Matre, Djevelens barn, kom høsten 2014. I 2016 høstet han strålende kritikker for Den som forvolder en annens død.

Aktuell med: 
Den som forvolder en annens død

 

ØYSTEIN WIIK

Øystein Wiik har en lang karriere som sanger, skuespiller og musikalforfatter bak seg. I 2010 debuterte han som romanforfatter med Dødelig applaus, en krimfortelling fra operamiljøet, med Tom Hartmann i hovedrollen. Romanen ble nominert til Rivertonprisen og er utgitt på tysk, dansk og nederlandsk. Skorpionen er den sjette boken om Tom Hartmann, og denne gangen handler det blant annet om The Darknet – det innerste og mørkeste av internettet.

Aktuell med:
Skorpionen

CHRISTIAN RENÉ WOLD

Christian René Wold (f. 1972) er sosionom og jobber som bomiljøarbeider og miljøterapeut. Blant annet driver han med rus- og kriminalitetsforebyggende arbeid rettet mot ungdom. Wold er deltidsskuespiller og tidligere dørvakt på Head On, et legendarisk utested i Oslo på 90-tallet. Han har også en fortid i de kriminelle miljøene boka hans er inspirert av.

Aktuell med:
Klovnejakten

THOMAS WINJE ØIJORD

Thomas Winje Øijord er forfatter og fotograf. Han debuterte i 2004 med den kritikerroste Hatten og andre forstyrrende momenter. I 2007 kom romanen Kongeriket Norge. På innsiden. Historien om mitt politiliv av Eirik Jensen er skrevet i samarbeid med Thomas Winje Øijord.

Foto: Pierre Björk

MARTIN ÖSTERDAHL

Martin Österdahl har jobbet med tv-produksjoner i tjue år og var tidligere programdirektør i Sveriges Television. Martin har jobbet og studert i Russland. I dag bor han sammen med kone og tre barn i Nacka.

Aktuell med:
Be aldri om nåde