Fjorårets forfattere

 

«Alle» de norske krimforfatterne var med på krimfestivalen 2016, blant andre Jo Nesbø, Gunnar Staalesen, Torkil Damhaug, Jørn Lier Horst, Hans Olav Lahlum og Anne Holt. I tillegg fikk festivalen besøk av 17 utenlandske forfattere, anført av Karin Slaughter, Robert Wilson, Håkan Nesser og Hjorth & Rosenfeldt.

 

Tove Alsterdal. Foto: Annika Marklund

TOVE ALSTERDAL

Tove Alsterdal er en svensk forfatter og journalist. For sine to tidligere bøker – Kvinnene på stranden og En stille grav – mottok hun kritikernes unisone hyllest. Ingen vei tilbake ble av Svenska Deckarakademien kåret til årets beste svenske kriminalroman 2014.

Aktuell med:
Ingen vei tilbake

aurstad-og-westberg

TORE AURSTAD OG CARINA WESTBERG

Tore Aurstad og Carina Westberg er forfattere og oversettere. Sammen har de skrevet en rekke bøker for barn og unge, der mysteriet står i fokus. De krimdebuterte med den kritikerroste romanen Blodpenger i 2012. Nattevandreren er deres andre roman for voksne.

Aktuell med:
Nattevandreren

 

Bakkeid-Heine-T. Foto: Harriet M. Olsen

HEINE BAKKEID

Heine T. Bakkeid (f. 1974) vokste opp i bygda Belnes i Gratangen i Troms – og senere i Kvæfjord. I 2005 debuterte han med ungdomsromanen Boblejim – spesialagentenUten puls (2006) var hans første roman for voksne. I tillegg har han skrevet ungdomsromanen Hjerteknuseren (2008) og fire bøker i Dr. Schnabels krønike.

Aktuell med:
Jeg skal savne deg i morgen
 (Bakkeids første krimroman).

Mikaela-Bley-Foto-Michel-Widenius

MIKAELA BLEY

Lycke er Mikaela Bleys debutroman, som vekket internasjonal jubel da den kom ut i Sverige 2015. Det er første bok i serien om den ærgjerrige journalisten Ellen Tamm. Mikaela Bley har tidigere jobbet som innkjøper for TV4, men skriver nå på heltid. Hun bor i Stockholm.

Aktuell med:
Lycke

 

mattias bostrom

MATTIAS BOSTRÖM

Mattias Boström (1971) er en svensk forfatter, forlegger og Sherlock Holmes-ekspert. De siste femten årene har han vært produksjonsansvarlig på Piratförlaget i Stockholm. Han har skrevet ti bøker om ulike temaer innenfor populærkultur, og hans hovedverk er sakprosaboken Från Holmes till Sherlock (2013). For denne fikk han Deckarakademins pris for årets beste faktabok og ble nominert til Stora Fackbokspriset.

Aktuell med:
Fra Holmes til Sherlock

de Bourg. Foto_Janne Vettestad

FRITS DE BOURG

Frits de Bourg (f. 1946) debuterte med En kald død i 2013, og ga ut Mordets enkle kunst i 2014. Høsten 2015 kom Dødens elv. Han har hatt et mangslungent yrkesliv og har skrevet om dykking, skipsvrak, forlis og arkeologi i over 25 år. Frits de Bourg bor i Sandefjord.

Aktuell med:
Dødens elv

Jørgen Brekke. Foto: Elin Iversen

JØRGEN BREKKE

Jørgen Brekke (f. 1968) er en norsk forfatter og journalist. Han har mottatt Norlis debutantpris og Maurits Hansen-prisen – Nytt Blod. Brekkes debutroman Nådens omkrets var hovedbok i to bokklubber og ble solgt til 13 land. Paradisplaneten er hans fjerde krimroman om Odd Singsaker.

Aktuell med:
Paradisplaneten

Jessica Cornwell. Foto_Diana Patient

JESSICA CORNWELL

Jessica Cornwell (f. 1986) studerte engelsk ved Stanford University og har en M.A. i drama fra Barcelona. Hun vokste opp i Sør-California, men bor nå London der hun jobber med film og skriver. Hun har jobbet for både The Independent og The Sunday Times.

Aktuell med:
Slangeskriftene (hennes første roman)

Dahl-Kjell-Ola_Foto-Rolf-M-Aagaard

KJELL OLA DAHL

Kjell Ola Dahl er født i 1958 på Gjøvik. Han debuterte i 1993 og har utgitt en rekke kriminalromaner om politietterforskerne Gunnarstanda og Frølich. I 2000 fikk han Rivertonprisen for En liten gyllen ring. Hans kriminalromaner utgis i 14 land. Han driver også et gårdsbruk på Feiring i Eidsvoll kommune.

Aktuell med:
Kureren

Dalen-Sidsel. Foto_Mickael Moine

SIDSEL DALEN

Sidsel Dalen debuterte med oljethrilleren Dødelige dråper i 2011 og fulgte opp med korrupsjons-trafficking-thrilleren 21 dager (2013), som ble nominert til Riverton-prisen. Nødhjelp (2015) er hennes tredje bok. Dalen har bakgrunn som PR-rådgiver i et større oljeselskap og har bodd i Rio de Janeiro.

Aktuell med:
Nødhjelp

Torkil Damhaug. Foto_Foto Agnete Brun

TORKIL DAMHAUG

Torkil Damhaug (f. 1958) debuterte med Flykt, måne i 1996 og har senere gitt ut en rekke romaner. Damhaug studerte medisin i Oslo og har jobbet som lege i Lofoten. Han har senere spesialisert seg innenfor psykiatri, og jobbet ved flere psykiatriske institusjoner. I 2011 vant han Riverton-prisen for Ildmannen.

Aktuell med:
En femte årstid

Tom Egeland. Foto_Raymond Mosken

TOM EGELAND

Tom Egeland (f. 1959) forfatter, oversatt til 24 språk, solgt 1,5 millioner bøker, president i Rivertonklubben, styremedlem i Den norske Forfatterforening, bokanmelder i VG. Debuterte i 1988, har utgitt 17 bøker og skrevet for film og TV. Han fikk Rivertonprisen (2009) for Lucifers evangelium.

Aktuell med: 
Den 13. disippel

 

Enger-Thomas_Foto-Rolf-M-Aagaard

THOMAS ENGER

Thomas Enger (f. 1973) har tidligere jobbet som journalist. Han debuterte med kriminalromanen Skinndød i 2010, som allerede før lansering vakte stor oppsikt i utlandet. Det var den første frittstående boka i en bredt anlagt serie om journalisten Henning Juul. Serien er nå solgt til 26 land. I tillegg til å skrive bøker, komponerer han musikk. Thomas Enger bor på Grünerløkka i Oslo.

Aktuell med: 
Banesår

 

Gjermund-Eriksen

GJERMUND S. ERIKSEN

Gjermund Eriksen har jobbet i reklame- og kommunikasjonsbransjen i mange år, og er en av skaperne av tv-serien Mammon, som han også har skrevet manuset til.

Trond Einar Frednes

TROND EINAR FREDNES

Trond Einar Frednes ble i politikretser ansett som en av Norges farligste menn. Han startet sin kriminelle løpebane tidlig på 90-tallet samtidig med at Jørn Lier Horst begynte som ung politimann. De to har fulgt hverandre gjennom mange år – på hver sin side av loven. I boka Badboy tas leseren med på innsiden av landets tyngste kriminelle miljøer. Frednes forteller om møter med pakistanske gjenger, grove ran, brutale overfall, trusler, halliker og horer, fester, stoff og ville biljakter med politiet på hjul.

Aktuell med: 
Badboy

Eystein Hanssen

EYSTEIN HANSSEN

Eystein Hanssen (f. 1965) deler tiden sin mellom forfatterskap, filmprosjekter og PR-arbeid. Han debuterte skjønnlitterært med De ingen savner (2010), første kriminalroman med politietterforskeren Elli Rathke i hovedrollen. Hanssen har også gitt ut Giftstrøm (2011), Triangel (2012), Åtseldyr (2013) og Brennemerket (2015).

Aktuell med: 
Brennemerket

 

Odd-Harald-Hauge

ODD HARALD HAUGE

Odd Harald Hauge er forfatter og journalist og har skrevet en rekke bøker, både skjønnlitteratur og sakprosa. I 2007 klatret han Mount Everest. Hauge er i senere år mest kjent som forfatter, etter hvert som romanforfatter. Hauges siste roman, Everest, er en thriller om hva som driver mennesker til ekstreme handlinger, hvor ære og berømmelse blir viktigere enn å leve.

Aktuell med: 
Everest

 

Ingebjørg B Holm

INGEBJØRG BERG HOLM

Ingebjørg Berg Holm (f. 1980) er utdannet interiørarkitekt. Hun vokste opp i Larvik og bor nå i Bergen med mann og to barn. Stjerner over, mørke under er hennes første roman.

Aktuell med:
Stjerner over, mørke under

 

Hjorth Rosenfeldt. Foto_MAGNUS LIAM KARLSSON

HJORTH & ROSENFELDT

HANS ROSENFELDT er mannen bak den populære svensk/danske tv-serien Broen. Michael Hjorth er filmprodusent, blant annet for langfilmen Snabba cash. De to velrennomerte manusforfatterne debuterte i 2010 med romanen Mannen som ikke var morder (på norsk i 2011). Dødens disippel (2012), Fjellgraven (2013) og Den stumme jenta (2015) har befestet forfatterparets internasjonale posisjon. Bøkene er solgt til 30 land og i over to millioner eksemplarer på verdensbasis!

Aktuell med:
Ikke bestått

 

Anne Holt. Foto_JO MICHAEL

ANNE HOLT

Anne Holt er forfatter, advokat og tidligere politiker. Hun debuterte med Blind gudinne i 1993. Holt fikk Rivertonprisen i 1994 for Salige er de som tørster og Bokhandlerprisen i 1995 for Demonens død. To av bøkene hennes er filmatisert, Blind gudinne og Salige er de som tørster.

Aktuell med: 
Offline

 

Jørn Lier Horst. Foto: Jesper Magerøy

JØRN LIER HORST

Med sine spenningsromaner om politimannen William Wisting, regnes Jørn Lier Horst som en av Norges fremste krimforfattere. Lier Horst har tidligere jobbet som etterforskningsleder i Larvik, og handlingen i bøkene er som hentet rett ut av en politimanns hverdag, både når det gjelder rutinene og dramatikken. Horst debuterte i 2004 med Nøkkelvitnet. Han fikk Bokhandlerprisen for Vinterstengt i 2011. I 2012 mottok han Vestfold fylkes Litteraturpris, samt Rivertonprisen og prisen for beste skandinaviske krim, Glassnøkkelen for Jakthundene.

Aktuell med:
Blindgang

Jahr-Bj-rn-Olav_Foto-Agnete-Brun

BJØRN OLAV JAHR

Jahr er utdannet samfunnsøkonom fra Universitetet i Oslo, og har arbeidet som journalist i bl.a. Kapital, Dagbladet og Memo. I 2002 vant han SKUP-prisen, norsk presses pris for fremragende undersøkende journalistikk, for opprullingen av Finance Credit-saken. I boken Hvem drepte Birgitte Tengs? tegner den prisbelønte journalisten et levende portrett av et splittet lokalsamfunn, familier i oppløsning og en politietterforskning ute av kontroll.

Aktuell med: 
Hvem drepte Birgitte Tengs?

 

Johnsrud-Ingar. Foto_Akam1k3

INGAR JOHNSRUD

Ingar Johnsrud (født 1974) vokste opp i Holmestrand og har studert journalistikk og filmvitenskap. Han startet sin yrkeskarriere i Jarlsberg Avis og NRK før han kom til samfunnsavdelingen i VG i 2001. Som avisens stringer i Stockholm dekket han Knutby-saken. Ingar Johnsrud er nå featurejournalist i VG Helg. Wienerbrorskapet (2015) er hans debut som forfatter. Boken, og de to neste i denne planlagte trilogien, er raskt blitt solgt til 20 land, deriblant Frankrike, Russland, Italia, Nederland og Tyskland.

Aktuell med: 
Wienerbrorskapet

 

jaeger_foto_werner_juvik

JØRGEN JÆGER

Jørgen Jæger (f. 1946) er bosatt i Bergen, og er kjent for sine kriminalromaner om lensmannen Ole Vik. Jørgen Jægers endelige gjennombrudd kom i 2012 med kriminalroman Stemmen, hans sjette utgivelse. Han har vært nominert til Bokhandlerprisen to ganger, første gang i 2012 for Stemmen og andre gang i 2015 for Monster.

Aktuell med: 
Monster

Kallentoft_Lutteman

MONS KALLENTOFT & MARKUS LUTTEMAN

MONS KALLENTOFT har med sine krimromaner om Malin Fors blitt hyllet av både lesere og kritikere, og bøkene er oversatt til 30 språk og solgt i over 2,5 millioner på verdensbasis. MARKUS LUTTEMAN er journalist og forfatter, blant annet av den bestselgende biografien om høydehopperen Patrik Sjöberg, Det du inte såg.

Aktuell med:
Leon

 

Orjan_N_Karlsson

ØRJAN N. KARLSSON

Ørjan Nordhus Karlsson (1970) er født og oppvokst i Bodø, og bor i dag i Skien. Han er sosiolog, har befalsutdanning fra hæren og deltatt på utenlandsoppdrag. Han har også jobbet tre år i Forsvarsdepartementet. Karlsson er i dag avdelingsleder i Direktoratet for Samfunnssikkerhet og beredskap. Karlsson skriver action- og spenningsfylte bøker.

Aktuell med:
Kongens råd

Lene Lauritsen Kjolner (c) Espen Winther

LENE LAURITSEN KJØLNER

Lene Lauritsen Kjølner (f. 1962) debuterte i 2014 med Høyt henger de. Oppfølgeren Hvorfor spurte de ikke Evensen? kom året etter, og i mai 2016 kommer bok nummer tre i serien om Olivia Henriksen. Forfatteren bor sammen med mann og to tenåringsgutter i Tønsberg, hvor hun også sitter i bystyret som representant for Miljøpartiet De Grønne. Hun henter mye inspirasjon fra lokalmiljø og -politikk når hun klekker ut plotene i bøkene sine.

Aktuell med:
Hvorfor spurte de ikke Evensen?

Kristensen-Tom. Foto_AKAM1K3

TOM KRISTENSEN

Tom Kristensen (f. 1955) debuterte i 2001 med finansthrilleren En kule, som ble en solid salgs- og kritikersuksess. I 2006 fikk han Rivertonprisen for Dødsriket. Tom Kristensen ser Profitøren, Dypet og Dødspakten som en tematisk trilogi om norske menn og kvinner som setter livet til, men får lite igjen når alt er over.

Aktuell med: 
Dødspakten

 

Lahlum. Foto_Fredrik Arff

HANS OLAV LAHLUM

Hans Olav Lahlum (f. 1973) er historiker og forfatter. Lahlum debuterte med den kritikerroste boken Oscar Torp. En politisk biografi (2007). Siden har han utgitt flere biografier, blant annet Presidentene (2008) og Haakon Lie. Historien, mytene og mennesket (2009). I 2010 debuterte Lahlum som skjønnlitterær forfatter med Menneskefluene, og han har siden utgitt flere kriminalromaner om K2 og Patricia.

Aktuell med: 
Haimennesket

Clare Mackintosh. Foto_Smartphotography.co.uk

CLARE MACINTOSH

Cølare Macintosh jobbet tolv år i politiet, før hun 2011 bestemte seg for å skrive på heltid. Gjennombruddsromanen Jeg lar deg gå klatret med rekordfart på listene i England, der den ble nominert til beste romandebut i 2015 av Huffington Post. Hun bor i Cotswolds med mann og tre barn.

Aktuell med:
Jeg lar deg gå

 

jan_mehlum_foto_gyldendal

JAN MEHLUM

Sosiolog og krimforfatter Jan Mehlum debuterte i 1996 med den første historien om den litt slitne advokaten Svend Foyn. Totalt har det blitt 14 bøker med Foyn som fortellerstemme og en individuell thriller. Bøkene er oversatt til svensk, nederlandsk og tysk.

Aktuell med: 
Et hardt slag

 

Jo Nesbø. Foto: Paal Audestad

JO NESBØ

Jo Nesbø (f. 1960) er utdannet finansanalytiker og siviløkonom ved Norges Handelshøyskole i Bergen, og han har jobbet som både journalist og megler ved siden av å være vokalist og låtskriver i rockegruppen «Di Derre». Jo Nesbøs bøker er solgt i 23 millioner på verdensbasis.Han er blitt et verdensnavn og er oversatt til 50 språk. Nesbø har også stor suksess med sine hittil fire barnebøker om Doktor Proktor.

Aktuell med: 
Mere blod

 

Håkan Nesser. Foto: Lena Koller

HÅKAN NESSER

Håkan Nesser er en av svensk litteraturs store fortellere. I 1993 mottok han Svenska Deckarakademins debutantpris for den første boken i serien om Van Veeteren. De følgende fire ble alle nominert til «Årets bästa svenska deckare», og to av dem vant prisen. Den syvende Van Veeteren-boken,Carambole, ble kåret til beste skandinaviske kriminalroman 2000. Håkan Nesser avrundet Van Veeteren-serien i 2003 med Tilfellet G. Han har siden utgitt fem bøker i serien om den italienskættede kriminalbetjenten Gunnar Barbarotti i Kymlinge.

Aktuell med: 
Elleve dager i Berlin

Nore-Aslak. Foto_AKAM1K3

ASLAK NORE

Aslak Nore (f. 1978) har de siste årene etablert seg som en av de tydeligste stemmene i norsk offentlighet, blant annet med dokumentarbøkene Gud er norsk (2007) og Ekstremistan (2009). Nore er også kommentator i VG, og sammen med Asbjørn Slettemark skriver han krimbloggen op-5.no. Den kritikerroste thrilleren En norsk spion (2012) var Nores første roman om Peter Wessel, og den har fått sin oppfølger i Oslo Noir (2014).

Aktuell med:
Oslo Noir

 

Knut-Naerum-Foto-Fredrik-Arff

KNUT NÆRUM

Knut Nærum (f. 1961) er komiker, forfatter, tegneserietegner og TV-underholder, mest kjent som fast paneldeltaker i Nytt på nytt. Nærum har også utgitt flere humor- og satirebøker.

Aktuell med: 
Voodoo på vestkanten

Reiersg-rd-Marit_Foto-Julie-Pike

MARIT REIERSGÅRD

Marit Reiersgård (f. 1965) er oppvokst i Lier utenfor Drammen. Hun debuterte i 2012 med kriminalromanen Stolpesnø, som høstet svært fine kritikker. Hennes andre roman, Jenta uten hjerte (2014), ble nominert til Rivertonprisen i 2015.

Aktuell med: 
Paradisbakken

Hanne Kristin Rohde. Foto_Trond Heggelund_nettcoach.no

HANNE KRISTIN ROHDE

Hanne Kristin Rohde er utdannet jurist og har vært leder av Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt. Nå jobber hun som forfatter og foredragsholder. I 2011 ga hun ut barneboka Kråka som hadde høydeskrekk. Mørke hjerter var hennes første kriminalroman for voksne, og den var blant de mest solgte norske krimbøkene i 2014. Oppfølgeren, Bare et barn, kom i 2015 og ble også en bestselger. Rohde skriver nå på neste bok i serien med juristen Wilma Lind i hovedrollen. Den skal hete Gudmoren.

Aktuell med: 
Bare et barn

TOR-ERLING THØMT RUUD

TOR-ERLING THØMT RUUD

Tor-Erling Thømt Ruud  jobber som journalist i VG; mesteparten av tiden som krimreporter. Han har også jobbet i NRK, hvor han var programleder i P3, reporter/programleder i Dagsnytt/Dagsnytt 18 og Ukeslutt. I høst har han loset lytterne gjennom en av norgeshistoriens mest kjente drapsgåter, Birgitte Tengs-saken, i Podcasten Uløst.

Schepp-Emelie_-Foto-Eva-Linblad

EMELIE SCHEPP

EMELIE SCHEPP (f. 1979) er oppvokst i Motala, men bor nå utenfor Norrköping med mann og to barn. Hun har arbeidet mange år som prosjektleder i reklamebransjen. Emelie er aktiv på sosiale medier og er en populær blogger. Hvite spor er Emelie Schepps andre bok om statsadvokat Jana Berzelius.

Aktuell med: 
Hvite spor

Ninni Schulman; foto Anna-Lena Ahlström

NINNI SCHULMAN

NINNI SCHULMAN er født i 1972 og vokste opp i bygda Lesjöfors i østre Värmland. Siden 1995 har hun arbeidet som journalist, blant annet i Värmlands Folkblad, Se & Hör og Expressen. I dag bor hun i Stockholm, men tilbringer sommerferiene på familiens torp utenfor Hagfors. Vår egen lille hemmelighet er den fjerde boka i den populære og kritikerroste Hagfors-serien, som til sammen har solgt over 400 000 eksemplarer.

Aktuell med: 
Vår egen lille hemmelighet

 

Yrsa_sigurdardottir

YRSA SIGURÐARDÓTTIR

Yrsa Sigurðardóttir er en bestselgende islandsk krimforfatter. Hennes bøker er oversatt til flere enn 30 språk og høster stadig strålende kritikker. Thrilleren Jeg vet hvem du er ble nominert til Glassnøkkelen 2011, og våren 2015 ble Sigurðardóttir tildelt den høythengende britiske prisen Petrona Award for boka Dødsskipet.

Aktuell med: 
DNA

 

Karin Slaughter

KARIN SLAUGHTER

Karin Slaughter vokste opp i en liten by i Georgia og har skrevet siden hun var barn. Washington Post beskriver henne som en av de beste krimforfatterne i USA. Thrillerne hennes ligger stadig på Times’ bestselgerlister og er trykket i store opplag også i Norge.

Aktuell med: 
De vakreste

 

Staalesen-Gunnar_Foto-Helge-Skodvin

GUNNAR STAALESEN

Gunnar Staalesen er født 1947 i Bergen, der han fortsatt bor. Kun 22 år gammel utga Gunnar Staalesen sin første roman, Uskyldstider, i 1969. Forfatterskapet omfatter både romaner, skuespill og barnebøker, men det er først og fremst som krimforfatter Gunnar Staalesens navn er kjent. Bøkene om privatdetektiven Varg Veum er utgitt i 18 land, og flere av bøkene er filmatisert for kino og TV.

Aktuell med: 
Ingen er så trygg i fare

 

Viveca Sten

VIVECA STEN

Viveca Sten (f. 1959) er utdannet jurist ved Stockholms Universitet og siviløkonom ved Handelshøyskolen i Stockholm. Hun debuterte som forfatter i 2008 med krimromanen Farlig farvann, som første bok i en krimserie som utspiller seg på Sandhamn i Stockholms skjærgård. I sentrum av bøkene står etterforsker Thomas Andersson og barndomsvenn, og bankjurist, Nora Linde. Bøkene er også oversatt til flere språk.

Aktuell med: 
I maktens skygge

Stensbak-Helle_Foto-Erik-Norrud

HELLE STENSBAK

Helle Stensbak (f. 1961) er utdannet samfunnsøkonom fra Universitetet i Oslo, og jobber i dag som sjeføkonom i YS og skriver om økonomi i Aftenposten. Hun var musiker i femten år og spilte i flere anerkjente band i Oslos undergrunnsmiljø på den tiden norsk rock for alvor begynte å måle seg mot utlandet. Kriminalromanen Monopol (2015) er hennes første skjønnlitterære utgivelse.

Aktuell med: 
Monopol

Vidar Sundstøl. Foto_Paal Audestad

VIDAR SUNDSTØL

Vidar Sundstøl (født 1963) er bosatt i Bø i Telemark og har tidligere blant annet bodd i Minnesota i USA. Sundstøl debuterte litterært i 2005 med romanen Kommandolinjer. I 2009 fikk han Rivertonprisen for den psykologiske thrillerromanen Drømmenes land, den første boken i Minnesota-trilogien.

Aktuell med: 
Djevelens giftering

 

Gard Sveen

GARD SVEEN

Gard Sveen (f.1969) debuterte med Den siste pilegrimen i 2013. Han ble tildelt Glassnøkkelen – beste skandinaviske krimroman, Rivertonprisen og Maurits Hansen Prisenfor debutromanen. I 2015 kom Sveens andre bok, Helvete åpent.

Aktuell med: 
Helvete åpent

Peter Swanson.Credit Jim Ferguson

PETER SWANSON

PETER SWANSONs debutroman fikk internasjonal oppmerksomhet da den kom i 2014. De som fortjener det kom året etter og er første bok ut på norsk. Den mørke, smarte thrilleren har gjort Swanson til en krimsensasjon her hjemme, der et samlet pressekorps har gitt boka strålende anmeldelser. Swanson bor i Somerville i Massachusetts, der han for tiden skriver på sin neste roman.

Aktuell med: 
De som fortjener det

 

Stein Sørensen. Foto_Elen Sonja Klouman

STEIN SØRENSEN

STEIN SØRENSEN (f. 1976) er bosatt i Oslo. Han er sykepleier ved infeksjonsavdelingen på Oslo Universitetssykehus. Våren 2013 avsluttet
han en masteroppgave om tuberkuloseloven. Han er skribent og har publisert i flere større og mindre tidsskrifter.

Aktuell med:
4

 

Geir Tangen. Foto_Haakon Nordvik

GEIR TANGEN

GEIR TANGEN (f. 1970) er adjunkt, krimblogger og forfatter fra Haugesund. Han har vært frilansjournalist for en rekke magasiner, blader og aviser. Han har også jobbet som manuskonsulent for Juritzen og Schibsted Forlag.

Aktuell med: 
Maestro

Teige-Trude. Foto Oda Berby

TRUDE TEIGE

Trude Teige (f. 1960) jobbet som politisk reporter, nyhetsanker og programleder i TV2 siden 1992 og fram til 2013. I 2002 debuterte hun med den historiske romanen Havet syng. De fire krimromanene om TV-journalisten Kajsa Coren har vunnet mange lesere, og den fjerde, Jenta som sluttet å snakke, var nominert til Bokhandlerprisen.

Aktuell med: 
Jenta som sluttet å snakke

Tvedt og Gulbrandsen. Foto_Rune Nielsen

CHRIS TVEDT & ELISABETH GULBRANDSEN

Chris Tvedt (f. 1954) har i mange år jobbet som advokat, men er nå forfatter på heltid. Han har skrevet flere bøker med advokathelten Mikael Brenne som gjennomgangsfigur, og i 2010 fikk han Rivertonprisen for Dødens sirkel. I 2012 utga han Av jord er du kommet, med kriposetterforsker Edvard Matre i hovedrollen. Den tredje boken om Matre, Djevelens barn, kom høsten 2014. Elisabeth Gulbrandsen (f. 1955) er utdannet gullsmed og jurist. Hun debuterte i 2013 med Den blinde guden, som hun skrev sammen med sin mann, Chris Tvedt.

Aktuell med: 
Djevelens barn

 

Oystein Wiik. Foto_Niklas Lello

ØYSTEIN WIIK

Øystein Wiik har en lang karriere som sanger, skuespiller og musikalforfatter bak seg. I 2010 debuterte han som romanforfatter med Dødelig applaus, en krimfortelling fra operamiljøet. Romanen ble nominert til Rivertonprisen og er utgitt på tysk, dansk og nederlandsk. I 2011 kom Slakteren, som etablerte Øystein Wiik som krimforfatter av første klasse. Rekviem, Wiiks femte bok om Hartmann, utkom i 2015 .

Aktuell med: 
Rekviem

Robert Wilson. Foto: Jerry Bauer Roma

ROBERT WILSON

ROBERT WILSON (f. 1957), er utdannet ved universitetet i Oxford. Han har arbeidet innen shipping, markedsføring og handel i Afrika. Han fikk sitt gjennombrudd med bøkene Et lite drap i Lisboa (2002) og Den blinde mannen i Sevilla (2003).

Aktuell med: 
Mennesketyvene