Om Krimfestivalen 2019

Velkommen til Krimfestivalen!

Krimfestivalen arrangeres i år for åttende gang, fra 21. til 23. mars. De siste årene har vært en gullalder for nordisk krim. Krimfestivalen ønsker å utforske dette fenomenet og sette nordisk krim inn i et internasjonalt perspektiv. Den første festivalen ble arrangert i 2012. Festivalen ble umiddelbart en stor suksess og bl.a. har avisen The Guardian trukket fram Krimfestivalen som en av verdens fremste krimfestivaler.

Rekordmange forfattere 

Så å si hele den norske eliten av krimforfattere er med på festivalen, blant dem Gunnar Staalesen, Trude Teige, Torkil Damhaug, Unni Lindell, Jørn Lier Horst og Hans Olav Lahlum.

Etter mange forsøk har Krimfestivalen endelig lykkes med å få Camilla Läckberg til å komme. Hun er i spissen for 11 svenske forfattere. Fra USA kommer to av verdens mestselgende forfattere: Lisa Gardner og Robert Dugoni. Fire av forfatterne er fra Storbritannia, mens det også kommer en dansk og en islandsk forfatter.

Torkil Damhaug er årets festivalforfatter

I 2014 begynte Krimfestivalen med å utpeke en forfatter det skulle være spesielt fokus på. Det året var det Karin Fossum som ble Festivalforfatteren. Året etter var det Gunnar Staalesen, og så var det Jo Nesbø, Jørn Lier Horst og Unni Lindell sin tur. I år har festivalen valgt Torkil Damhaug som Festivalforfatter.

Årets festival finner sted fra torsdag 21. mars til lørdag 23. mars. Velkommen!