PRAKTISK INFORMASJON

 

 

Hva er Krimfestivalen?

 

Krimfestivalen arrangeres i år for sjuende gang, fra torsdag 8. mars til lørdag 10. mars. De siste årene har vært en gullalder for nordisk krim. Krimfestivalen ønsker å utforske dette fenomenet og sette nordisk krim inn i et internasjonalt perspektiv. 


Den første festivalen ble arrangert i 2012. Festivalen ble umiddelbart en stor suksess og bl.a. har avisen The Guardian trukket fram Krimfestivalen som en av verdens fremste krimfestivaler

 

 

 

Unni Lindell er årets Festivalforfatter

 

I 2014 begynte Krimfestivalen med å utpeke en forfatter det skulle være spesielt fokus på. Det året var det Karin Fossum som ble Festivalforfatteren. Året etter var det Gunnar Staalesen, og så var det Jo Nesbø og Jørn Lier Horst sin tur. I år er det ingen ringere enn Unni Lindell som er Festivalforfatteren. Hun får med seg over 55 krimforfattere til festivalen. Det vil si at nesten hele den norske krimeliten er på plass. 

 

 

 

Arrangører


Cappelen Damm, Tanum og Krimklubben er hovedarrangører av Krimfestivalen, og den blir arrangert i samarbeid med Rivertonklubben, Oslo Nye Teater Centralteatret, Aschehoug forlag, Gyldendal forlag, Kagge forlag, Vigmostad & Bjørke, Juritzen forlag, Bazar forlag, Press forlag, Goliat forlag, Bokbyen forlag, Pitch forlag, Tanum Karl Johan, Narvesen Continental og Norli Universitetsgaten. Dagbladet er festivalens mediepartner.

 

Alle arrangementene er gratis.

 

 

Hvor foregår Krimfestivalen?

 

  • Cappelen Damm: Akersgata 47/49
  • Centralteatret: Akersgata 38, vis-à-vis Cappelen Damm
  • Narvesen Continental: Stortingsgata 24/26
  • Tanum Karl Johan: Karl Johans gate 37-41
  • Norli Universitetsgata: Universitetsgata 24

 

 

Mat og drikke

 

Både sulten og tørsten blir tilfredsstilt i Cappelen Damm-huset og på Centralteatret.

 

I Cappelen Damm-huset er det også en kriminelt gode festivalrestaurant. Restauranten er åpen fra klokken 17.00 til 23.00, fredag 9. mars og lørdag 10. mars. De tilbyr blant annet 2-retters til kun 295 kr mellom klokken 17.00 og 19.00.