Tom Egelands krimforfatterkurs

Har du en drøm om å bli krimforfatter? Kanskje kan Tom Egelands krimforfatterkurs sette deg i gang? Meld deg på nå!

Tom Egeland (f. 1959) er født i Oslo og er særlig kjent for bøkene om arkeologen Bjørn Beltø. Den første, «Sirkelens ende» (2001), ble kalt «den norske Da Vinci-koden» fordi den utkom to år før Dan Browns verdensbestselger om samme tema.

På dette kurset forteller Tom Egeland om hvordan han skriver sine kriminalromaner. Kurset åpner med en gjennomgang av de krimlitterære historiske epokene.

Fra idé til manus

Egeland presenterer de såkalte sjangerkonvensjonene – hva som gjør krim til nettopp krim – og følger forfatterens prosess fra idé til manus. Bør man skrive synopsis eller skrive på intuisjon? Hvordan bygger man opp en roman med scener, situasjoner og kapitler? Hvilke synsvinkel bør forfatteren velge? Hva kjennetegner en boks dramaturgi og struktur?

Tom Egelands metode

Egeland uttaler til Krimmagasinet: «Det finnes ikke et skrivekurs på denne jord som kan lære noen å skrive en kriminalroman fra A til Å, sier Egeland. – Men jeg håper at kurset mitt vil hjelpe vordende forfattere til å tenke mer strukturert og systematisk på hva det vil si å skrive en bok. Men som jeg pleier å si: Spør du 100 forfattere hvordan de skriver sine bøker, får du 100 ulike svar. Og alle svarene er like riktige. Mitt kurs handler om min metode.»

Meld deg på Tom Egelands krimforfatterkurs nå?

NB begrenset antall plasser

Sted:               Cappelen Damm-huset Akersgt 47/49

Tid:                 Onsdag 4. mars kl 1800 – 2130
Pris:                 Kr 250,-

Påmelding:       pip.hallen@cappelendamm.no innen 1. mars.

NB førstemann til mølla!