Forfattere

Den åttende Krimfestivalen får besøk av rekordmange krimforfattere. Det blir i alt 64 forfattere, inkludert nesten hele den norske krimeliten – bl.a.: Unni Lindell, Torkil Damhaug, Tom Egeland og Jørn Lier Horst.

20 av forfatterne er utenlandske, og blant dem kan nevnes Camilla Läckberg, Lisa Gardner, Arne Dahl og Stefan Ahnhem.

Her finner du den komplette listen over forfattere du møter på Krimfestivalen i år:

Torkil Damhaug

Årets festivalforfatter: Torkil Damhaug

Årets festivalforfatter er Torkil Damhaug, en av bare fem forfattere som har vunnet Riverton-prisen to ganger – både for Ildmannen i 2011 og En femte årstid i 2016.

Damhaug debuterte med Flykt, måne i 1996, en roman som fikk meget god mottakelse. Damhaug er utdannet lege med spesialisering innenfor psykiatri, og leger er hovedpersoner i flere av hans bøker. 

I 1999 kom Syk rose, en bisarr fortelling som befinner seg i et fascinerende skjæringsfelt mellom thrilleren, den psykologiske roman, og den absurde tradisjon. «En fantastisk roman. Les den langsomt,» skrev en kritiker om romanen Overlord (2006), som utspiller seg mot en bakgrunn av historiske hendelser — nazistenes maktovertagelse i Tyskland og krigen dette utløste. 

Glasshjerte (2017) er Damhaugs foreløpig siste roman.

Stefan Ahnhem

Stefan Ahnhem 

Stefan Ahnhem (f. 1966) har jobbet som manusforfatter for film og tv i over tjue år.

Hans første bok, Offer uten ansikt ble Sveriges mestselgende debut i 2014, og vant også Crimetime Specsavers Award.

Den niende graven vant den tyske krimprisen MIMI for 2016. Atten grader minus utkom på norsk i 2017. Forfatteren bor for tiden i København.

Håvard Haftor Arntzen

Håvard Haftor Arntzen

Hva skjer på innsiden av politisperringene på åstedene i de verste drapssakene og ulykkene i Norge?

Håvard Haftor Arntzen er leder ved brann- og kjemiseksjonen i Kripos, og jobben hans består i å lede de dyktigste kriminalteknikerne i landet.

Da han som politibetjent på Helgelandskysten så Kripos i arbeid for første gang, visste han at det var der han ville jobbe.

Tore Aurstad og Carina Westberg

Tore Aurstad og Carina Westberg

Tore Aurstad & Carina Westberg er forfattere og oversettere. Sammen har de skrevet en rekke bøker for barn og unge, der mysteriet står i fokus.

De krimdebuterte med den kritikerroste romanen Blodpenger i 2013, der Wulfsberg og Nystuen ble introdusert som etterforskerpar i Kristiania på begynnelsen av det 20. århundre.

Djeveldansen er tredje roman i serien. 

Kurt Aust og Kin Wessel

Kurt Aust og Kin Wessel

Kurt Aust (f. 1955) fikk Aschehougs debutantstipend for sin kritikerroste debutroman Vredens dag (1999). Siden har han utgitt en rekke kriminalromaner med historisk tilsnitt.

I 2017 utkom Skipet med det onde øyet, og Aust er nå aktuell med Udyr (2018) sammen med kona Kin Wessel.

Wessel er billedkunstner og jobber blant annet med tegning, video og tekst. Udyr er hennes første skjønnlitterære utgivelse.

Heine Bakkeid

Heine Bakkeid

Heine T. Bakkeid er født i 1974. Han vokste opp i bygda Belnes i Gratangen i Troms – og senere i Kvæfjord.

I 2005 debuterte han med ungdomsromanen Boblejim – spesialagenten. Uten puls (2006) var hans første roman for voksne.

Jeg skal savne deg i morgen (2016), med den tidligere avhørslederen Thorkild Aske I hovedrollen, var Bakkeids første krimroman. Møt meg i paradis er en frittstående oppfølger til denne. Thorkild Aske-bøkene er solgt til 18 land.

Myriam H. Bjerkli

Myriam Bjerkli

Myriam H. Bjerkli er født 1963 i Tromsø.

I dag er hun bosatt i Larvik, der hun jobber som forlegger, forfatter, oversetter, selger og frilansjournalist.

Bjerkli debuterte som krimforfatter i 2017 med Lille Linerle til strålende anmeldelser. Tidligere har hun utgitt Cyprianus (2007), Mickelimål (2009), RocknRoll, Baby (2010) og The Gambia (2010/2014). Hun er nå aktuell med Stella Polaris.

Terje Bjøranger

Terje Bjøranger

Terje Bjøranger (f. 1959) har vokst opp på Lillehammer, bor i Lillestrøm og jobber som politiadvokat i Kripos.

Han debuterte i 2012 med Den tredje søsteren. Bjøranger har vært leder for Utlendingsseksjonen i Romerike politidistrikt i fem år og han har i flere år jobbet i UDI med temaer som tvangsekteskap og æresrelatert vold.

I fjor utkom Barcode, og hans nyeste krim Business er i salg i februar 2019.

Les mer om Terje Bjøranger på cappelendamm.no.

Øistein Borge

Øistein Borge

Øistein Borge (f. 1958) har bakgrunn fra film- og reklamebransjen, der han har jobbet som regissør, tekstforfatter og kreativ leder.

Borge har tidligere utgitt en serie på tre romaner om ungdomshelten Nino Glass. I 2016 krimdebuterte Borge med sin første bok om Bogart Bull – Den syvende demonen. Både denne og oppfølgeren Det som aldri dør (2017) har fått varm mottakelse av norsk presse. Borge ble nominert til både Rivertonprisen og Mauritz Hansen-prisen i 2017.

Borge er aktuell med Jeg er nummer 13 (2019). Les mer på cappelendamm.no.

Bjørn Bottolvs

Bjørn Bottolvs

Bjørn Arild Bottolvs (f. 1946) er en norsk forfatter og tidligere førstebetjent ved Oslo politikammer.

Bottolvs debuterte i 1995 med barneboken Tom Mowgli Johansen. Han har senere skrevet en serie kriminalromaner som utspiller seg på Majorstua politistasjon, hvor forfatteren selv har arbeidet.

Bottolvs er aktuell med Med ansikt mot døden (2018).

Anna Bågstam

Anna Bågstam er født i 1977 i Sverige. Hun jobber som jurist og bor i Stockholm med mann og tre barn. Har tidligere utgitt krimromanen «Stockholm Psycho» i lydbokformat, som ble nominert til Crimetime Specsavers Award 2017. Med «Øyevitnet» debuterer hun som forfatter i det klassiske bokformatet.

Arne Dahl

Arne Dahl

Arne Dahl, pseudonym for Jan Arnald (f. 1963), er forfatter, redaktør og litteraturkritiker. Han bor i Stockholm. 

Han er oversatt til mer enn 32 språk og har til sammen solgt over 4 millioner bøker.

Han har mottatt en rekke utmerkelser for romanene sine, bl.a. det svenske krimforfatterakademiets pris for å ha «vitalisert og utviklet krimsjangeren». 

Les mer om Arne Dahl på cappelendamm.no.

Kjell Ola Dahl

Kjell Ola Dahl

Kjell Ola Dahl er født i 1958 på Gjøvik. Han debuterte i 1993 og har utgitt en rekke kriminalromaner om politietterforskerne Gunnarstanda og Frølich. I 2000 fikk han Rivertonprisen for En liten gyllen ring. I 2015 fikk han Brageprisen for Kureren. Den samme boken fikk han også Rivertonprisen for. Hans kriminalromaner utgis i 14 land. Han driver også et gårdsbruk på Feiring i Eidsvoll kommune.

Robert Dugoni

Robert Dugoni

Robert Dugoni er den kritikerroste forfatteren av bestselgerserien om David Sloane. Dugonis bøker har blitt sammenlignet med Scott Turow og Nelson DeMille, og han er hyllet som «den ubestridte kongen av advokat-thrillere» av Providence Journal, og blitt kalt «arvingen til Grishams litterære trone». 

Murder One var en av finalistene til Harper Lee-prisen for advokatfiksjon i 2012. 

Min søsters grav er første bok i en serie på tre bøker med etterforsker Tracy Crosswhite i hovedrollen.

Mattias Edvardsson

Mattias Edvardsson

Mattias Edvardsson er skribent og lærer fra Trelleborg i Sverige. Han har tidligere skrevet tre romaner, og to bøker for yngre lesere.

Han fikk sitt gjennombrudd med den psykologiske spenningsromanen En helt vanlig familie.

Mattias Edvardsson bor med sin familie i Löddeköpinge i Sverige.

Tom Egeland

Tom Egeland

Tom Egeland (f. 1959) er tidligere journalist og nå fulltids forfatter.

Tom Egelands populære, bestselgende teologiske thriller om arkeolog-detektiven Bjørn Beltø er oversatt til ikke mindre enn 24 språk.

Egeland har mottatt en rekke litterære priser – blant annet Rivertonprisen og Riksmålsprisen. Han har også blitt tildelt ARKs barnebokpris for ungdomsromanen «Katakombens hemmelighet».

Thomas Enger

Thomas Enger

Thomas Enger (f. 1973) jobbet som journalist før brakdebuten med kriminalromanen Skinndød i 2010. Dette var den første i en serie på fem bøker med journalisten Henning Juul i hovedrollen.

I 2018 ga han ut thrilleren Nullpunkt sammen med Jørn Lier Horst. Enger har også skrevet to ungdomsromaner som begge har mottatt den gjeve U-prisen – Den onde arven i 2014 og Killerinstinkt i 2017.

Enkebyen er hans første bok i en ny serie om Stella Stærk. Våren 2019 kommer også Røykteppe, bok nr. 2 i krimserien Thomas skriver sammen med Jørn Lier Horst.

Jan-Erik Fjell

Jan-Erik Fjell

Jan-Erik Fjell (f. 1982) har utgitt fem krimromaner om Kripos-etterforsker Anton Brekke. Han fikk, som den yngste noensinne, Bokhandlerprisen for Tysteren i 2010.

Hans sjette bok, Gjemsel, kommer høsten 2019.

Lasse Gallefoss

Lasse Gallefoss

Lasse Gallefoss (f. 1980) er fra Bergen.

Han har bakgrunn som journalist og dokumentarfilmskaper, og har regissert flere dokumentarserier for NRK, bl.a. Flukt, som vant Gullruten 2017 for beste regi.

Krigernes fred er hans første roman.

Lisa Gardner

Lisa Gardner

Lisa Gardner er endelig tilbake på Krimfestivalen!

Gardner er en av USAs største krimforfattere, og en gjenganger på toppen av New York Times’ bestselgerliste.

Hun har vært en bestselger i det norske massemarkedet i flere år, men fikk sitt gjennombrudd i Norge i 2015 etter å ha sjarmert publikum på Krimfestivalen. Nå får vi et etterlengtet gjensyn med henne på årets festival.

Akkurat nå er hun aktuell med Den perfekte familie (2019). Les mer om Lisa Gardner på cappelendamm.no.

Camilla Grebe

Camilla Grebe

Camilla Grebe er født i 1968 og bor i Stockholm.

Sammen med søsteren Åsa Träff debuterte hun som forfatter høsten 2009 og skrev fire bøker om psykologen Siri Bergman. Tre av dem ble utgitt på norsk.

Camilla Grebes første selvstendige krim, Når isen brister, utkom på norsk i 2016 og Husdyret i 2018. Husdyret er kåret til årets beste krim i Sverige i 2017 av Svenska Deckarakademin, og tildelt Glassnøkkelen 2018 for beste nordiske krim av Skandinaviska Kriminalsällskapet. Nå er hun aktuell med Dvalen, sin tredje selvstendige bok.

Geir Greni

Geir Greni

Geir Greni (født 1970), er journalist, filmregissør og produsent. Han har skrevet, regissert og produsert en mengde kortfilmer, og i 2011 laget han sin første spillefilm, «UMEÅ4ever». Greni bor i Sverige, og hans andre spillefilm har planlagt premiere i 2019.

Jeg ser død (2019) er Grenis krimdebut.

Araminta Hall

Araminta Hall

Araminta Hall er en britisk forfatter, journalist og lærer. Hennes første roman, Everything & Nothing, ble utgitt i 2011 og ble årets Richard & Judy read. Hennes andre roman, Dot, kom to år senere. Hall underviser i kreativ skriving på New Writing South i Brighton, hvor hun bor sammen med sin mann og tre barn. Hun er ordebarnet til Lawrence Beesley, som overlevde Titanic og skrev den bestselgende The loss of the SS Titanic.

Hennes nyeste bok, Vår egen grusomhet, er hennes første bok utgitt på norsk.

Anne Mette Hancock

Anne Mette Hancock

Anne Mette Hancock (f. 1979) bor i København og jobber som journalist.

Hun brakdebuterte i 2017 med Likblomsten. Mercedes-snittet er andre bok i serien om Kaldan og Shäfer og har i likhet med debuten fått strålende mottakelse i pressen og toppet danske bestselgerlister.

Eystein Hanssen

Eystein Hanssen

Eystein Hanssen (f. 1965) er forfatter, journalist og filmskaper.

Han debuterte som forfatter i 2010, og har skrevet seks krimromaner med karakteren Elli Rathke i hovedrollen.

Hanssen har vært nominert til Bokhandelprisen to ganger, med De ingen savner og Giftstrøm.

Han er nå aktuell med Svart landskap (2018), hans første kriminalroman med den unge journalisten Nora i hovedrollen.

Odd Harald Hauge

Odd Harald Hauge

Odd Harald Hauge er forfatter, gründer (blant annet av Nettavisen) og eventyrer.

Som polfarer og guide kjenner han arktiske forhold som få andre, og er lommekjent på Svalbard.

Hauge har utgitt en rekke bøker, mest kjent er Storeulv (om John Fredriksen), trilogien fra finansmiljøet i Norge og thrilleren Everest (2016).

Anne Holt

Anne Holt

Anne Holt (f. 1958) er en av våre fremste og mestselgende forfattere.

Siden debuten Blind gudinne (1993) har hun solgt nærmere ti millioner bøker på verdensbasis. Flere av bøkene hennes har blitt filmatisert, både for kino og TV.Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst  (f. 1970) arbeidet frem til september 2013 som etterforskningsleder i Vestfold politidistrikt, men er i dag fulltidsforfatter.

Han debuterte med kriminalromanen Nøkkelvitnet i 2004 (Gyldendal Norsk Forlag), den første romanen i serien om politimannen William Wisting. Serien har solgt nær 1,5 millioner bøker i Norge og bøkene er oversatt til 30 språk.

Horst har blant annet mottatt Bokhandlerprisen, Rivertonprisen og The Martin Beck Award. Høsten 2018 ble han tildelt prisen Nordic Noir Thriller of the Year under Bokmässan i Göteborg.

Horst er aktuell med Nullpunkt (2018) sammen med Thomas Enger.

Cara Hunter


Cara Hunter er en forfatter bosatt i Oxford, i en gate ikke ulik den hun beskriver i Hjemmets lune rede.

Hun debuterte med kriminalromanen Hjemmets lune reder  den første romanen i serien om
Kriminalinspektør Adam Fawles. Bøkene hennes har solgt mer enn en halv million verden over.

Cara Hunter er aktuell med Hjemmets lune reder (2018) som er oversatt til norsk av Ulrik Farestad.

Lisa Jewell

Lisa Jewell

Lisa Jewell (f. 1968) har utgitt 14 romaner, og mange av dem er blitt bestselgere.

I Norge slo hun gjennom med Barndomshjemmet og Dagen vi møttes. Romanene hennes har gjort stor suksess i massemarkedet, og har solgt i tusentalls.

Så var hun borte (2019) er hennes første kriminalroman på norsk.

Ingar Johnsrud

Ingar Johnsrud

Ingar Johnsrud (f. 1974) vokste opp i Holmestrand og har studert journalistikk og filmvitenskap. Han startet sin yrkeskarriere i Jarlsberg Avis og NRK før han kom til samfunnsavdelingen i VG i 2001. I dag er han forfatter på heltid.

Han debuterte med Wienerbrorskapet i 2015. Boken, og de to neste i trilogien, er raskt blitt solgt til 20 land, deriblant Frankrike, Russland, Italia, Nederland og Tyskland.

De to neste bøkene i serien, Kalypso (2016) og Korset (2018), har begge fått strålende mottakelse.

Jørgen Jæger

Jørgen Jæger

Jørgen Jæger (f. 1946 i Bergen) er en norsk krimforfatter. Han er kjent for en serie kriminalromaner med lensmann Ole Vik i rollen som etterforsker.

Han debuterte som krimforfatter med Skyggejakten i 2003. Jægers sjette kriminalroman, Stemmen, hans åttende, Monster, hans niende, Fortielsen og hans tiende, Guden, ble nominert til Bokhandlerprisen i 2012, 2015, 2016 og 2017.

Trygve Kalland

Trygve Kalland

Trygve Kalland er fra Haugesund, men oppvokst i Sverige og Italia. Han er statsviter og offiser, og har flere utenlandsoppdrag bak seg, blant annet i Afghanistan og Moldova.

Hundene i Raqqa er hans debutbok, en nervepirrende og virkelighetsnær thriller om et gisseldrama i Raqqa i Syria – og om en redningsaksjon helt utenom det vanlige.

Joseph Knox

Joseph Knox

Joseph Knox ble født og vokste opp i Stoke og Manchester-området.

Der jobbet han på bar og i bokhandel inntil han flyttet til London. Han løper, skriver og leser som besatt. 

Han debuterte på norsk med Sirenene i 2017.

Hans Olav Lahlum

Hans Olav Lahlum

Hans Olav Lahlum (f. 1973) er historiker, lokalpolitiker og forfatter.

I 2010 debuterte Lahlum som skjønnlitterær forfatter med en klassisk krimroman, Menneskefluene. Boken ble den første i en rekke populære bøker om det samme etterforskerparet K2 og Patricia: Satellittmenneskene (2011), Katalysatormordet (2012), De fem fyrstikkene (2012), Kamelonmenneskene (2013), Maurtuemordene (2014), Haimennesket (2015), Sporvekslingsmordet (2016), og Isbjørngåten (2018).

Bøkene hans er solgt til flere land. 

Les mer på cappelendamm.no.

Frode Eie Larsen

Frode Eie Larsen

Frode Eie Larsen bokdebuterte med Hemmeligheten i 2011, og har siden etablert seg som manges krimfavoritt. 

På overflaten flyter vannliljene ble hyllet av anmeldere, bloggere og lesere, og var blant de mest lånte bøkene på bibliotekene i 2017.

Larsen er aktuell med Slå på ring (2018).

Ruth Lillegraven

Ruth Lillegraven

Ruth Lillegraven har skrevet en rekke bøker i ulike sjangrer for barn og voksne.

For diktsamlingen Urd (2013) mottok hun den høythengende Brageprisen og for Sigd (2016) Nynorsk litteraturpris.

Alt er mitt er hennes første thriller.

unni lindell

Unni Lindell

Unni Lindell, (f. 1957), er en av Norges mestselgende forfattere. Kriminalromanene om Cato Isaksen og Marian Dahle er oversatt til en rekke språk og er solgt i nærmere 4 millioner eksemplarer bare i Norge. Jeg vet hvor du bor (2016) er den første romanen der Marian Dahle er hovedperson. Dronen (september 2018) er den andre boken i serien om Marian Dahle.

Unni Lindell tar gjerne utgangspunkt i det hverdagslige og nære, og alt etter genre kan dette utvikles i retning mystikken, surrealismen – eller marerittet. I kriminalromanene er etterforskernes turbulente privatliv av vesentlig betydning, og bøkene utmerker seg også ved at karaktertegningene er gjort med stor psykologisk innsikt og i et språk som skiller seg fra det vante i genren.

Filip Lundhaug

Filip Lundhaug

Filip Lundhaug (f. 1985) er utdannet politi og psykolog. Han er født og oppvokst i Farsund og bor i Oslo. Lundhaug har jobbet med psykoterapi, forskning, etterforskning og etterretning knyttet til seksualforbrytelser. Han jobber nå i Kripos.

Sorte hull er Lundhaugs debutroman.

Camilla Läckberg

Camilla Läckberg

Camilla Läckbergs kriminalromaner fra idylliske Fjällbacka er solgt til hele verden, og bøkene hennes ligger på bestselgerlistene i flere land.

Läckberg debuterte som kriminalforfatter i 2003 med Isprinsessen. Hun har siden skrevet ti romaner om forfatteren Erica Falck og politimannen Patrik Hedström i idylliske Fjällbacka på den svenske vestkysten. Nå er hun aktuell med Gullburet, den første boken i en ny spenningsserie.

Agnes Lovise Matre

Agnes Lovise Matre

Agnes Lovise Matre (f. 1966) er adjunkt og forfatter fra Haugesund.

Hun debuterte med romanen Stryk meg over håret i 2012. Hennes nyeste krim, Iskald, kommer i salg 30. april 2019.

Jan Mehlum

Jan Mehlum

Jan Mehlum (f. 1945 i Tønsberg) debuterte med kriminalromanen Gylne tider i 1996. I 1998 fikk han Rivertonprisen for Kalde hender. Hans bøker med Tønsberg-advokaten Svend Foyn i hovedrollen er oversatt til dansk, tysk, nederlandsk, svensk og albansk.

Sigbjørn Mostue

Sigbjørn Mostue

Sigbjørn Mostue (f. 1969) er utdannet cand.philol. med hovedfag i idéhistorie.


Han har tidligere jobbet som bl.a. redaktør, men skriver nå på fulltid. Sigbjørn Mostue bor på Jessheim med samboer og to barn. Som barne- og ungdomsbokforfatter har han hatt stor suksess med trilogiene Alvetegnet og Den siste magiker.

Etter fire kritikerroste krimbøker med Johnny Brenna, kommer nå Sigbjørn Mostue med den første boken om Even Stubberud, Himmelen skal gråte blod (mai 2019).

Les mer på cappelendamm.no.

Anders de la Motte

Anders de la Motte

Anders de la Motte (f. 1971) er en meget sterk stemme innen spenningssjangeren. Han er en av Sveriges aller beste og mest populære krimforfattere. Bøkene hans er oversatt til 30 språk. Han er tidligere politi og sikkerhetssjef i et av verdens største IT-selskaper.

De la Motte er aktuell med Vinterild (2019).

Aslak Nore

Aslak Nore

Aslak Nore er fra Oslo. De siste årene har han etablert seg som en av de tydeligste stemmene i norsk offentlighet, blant annet med dokumentarbøkene Gud er norsk (2007) og Ekstremistan (2009).

Sammen med Asbjørn Slettemark skriver han krimbloggen op-5.no. Den kritikerroste thrilleren En norsk spion (2012) var Nores første roman om Peter Wessel, og den har fått sin oppfølger i Oslo Noir» (2014).

I 2017 har utkom spionthrilleren Ulvefellen, som han har fått stor anerkjennelse for blant norske kritikere.

Elisabeth Norebäck

Elisabeth Norebäck

Elisabeth Norebäck kommer fra Dalarna og er sivilingeniør. Hun begynte å skrive da hun var i barselpermisjon, og er nå forfatter på heltid.

Si at du er min er hennes debutroman, og boken er blitt en internasjonal suksess.

Knut Nærum

Knut Nærum

Knut Nærum er komiker, skribent, TV-underholder, tegneserieskaper og forfatter. Som krimforfatter har han utgitt fire bøker i serien om forfatter Nilsen og privatdetektiv Qvist – Den gåtefulle Oberon Qvist er den foreløpig siste.

Sammen med andre har han skrevet parodier på Dan Brown (Madonnagåten) og Jo Nesbø (Busemannen).

Han skriver også Donald-manus, teater og hørespill. Sommeren 2019 kommer krimhumorutgivelsen Dreng Drabløs.

Sven Petter Næss

Sven Petter Næss

Sven Petter Næss er 45 år gammel og jobber i databransjen. Han vokste opp i Oslo.

Den stille uke er hans første kriminalroman.

«Sven Petter Næss har utvilsomt lest sin Stieg Larsson. Den stille uke har mange av de samme elementene som gjorde Menn som hater kvinner til verdenssuksess.» Jarle Natland, Stavanger Aftenblad

John Kåre Raake

John Kåre Raake

John Kåre Raake (f. 1962) er født i Skudeneshavn, bor nå i Oslo.

Han er utdannet artdirector fra Westerdals reklameskole og har jobbet i over 20 år med reklame og kommunikasjon. Raake var med på å starte tegneseriemagasinet Pyton. Nå jobber han som dramatiker og manusforfatter og har i løpet av knappe seks år i filmbransjen vært med på å skrive filmsuksessene Gåten Ragnarok, Bølgen og Skjelvet i tillegg til to barnefilmer.

Marit Reiersgård

Marit Reiersgård

Marit Reiersgård (f. 1965) er oppvokst i Lier utenfor Drammen.

Hun debuterte i 2012 med kriminalromanen Stolpesnø, som høstet svært fine kritikker. Hennes andre roman, Jenta uten hjerte (2014), ble nominert til Rivertonprisen i 2015.

Hanne Kristin Rohde

Hanne Kristin Rohde

Hanne Kristin Rohde er utdannet jurist og har vært mangeårig leder av Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

Offerdyr er hennes fjerde kriminalroman om Wilma Lind. De tre første har alle vært salgssuksesser.

Yrsa Sigurdardottir

Yrsa Sigurðardóttir

Yrsa Sigurðardóttir er en bestselgende islandsk krimforfatter. Hennes bøker er oversatt til flere enn 30 språk og høster stadig strålende kritikker. Thrilleren Jeg vet hvem du er ble nominert til Glassnøkkelen 2011, DNA ble kåret til beste islandske krimroman i 2014, og våren 2015 ble Sigurðardóttir tildelt den høythengende britiske prisen Petrona Award for boka Dødsskipet

Hun er aktuell med Galgen (2019).

Gunnar Staalesen

Gunnar Staalesen

Kun 22 år gammel utga Gunnar Staalesen sin første roman, Uskyldstider, i 1969. Bøkene om privatdetektiven Varg Veum er utgitt i 23 land, og flere av bøkene er filmatisert for kino og TV.

Gunnar Staalesen har mottatt flere priser for sitt forfatterskap. Gunnar Staalesen er født 1947 i Bergen, der han fortsatt bor, og er utdannet cand.philol. med fagene engelsk, fransk og litteraturkunnskap.

Viveca Sten

Viveca Sten

Viveca Sten (f. 1959) har tilbragt alle sine somre på øyen Sandhamn i Stockholms skjærgård, de idylliske barndomsminnene har blitt bakteppe for hennes historier om den spesielle drivkraften i mennesker som dreper.

Hun debuterte som forfatter i 2008 med krimromanen Farlig farvann som første bok i en krimserie som utspiller seg på Sandhamn i Stockholms skjærgård. I sentrum av bøkene står etterforsker Thomas Andersson og barndomsvenn, og bankjurist, Nora Linde. Et år etter debuten kom oppfølgeren I den inneste kretsen og tilsammen har hun gitt ut syv bøker i serien. De fire første bøkene har blitt filmatisert og sendt på tv som miniserie. Bøkene er også oversatt til flere språk.

Les mer om Viveca Sten på cappelendamm.no.

jan stocklassa

Jan Stocklassa

Jan Stocklassa (f. 1965) er journalist og tidligere svensk diplomat og forretningsmann. Han har skrevet romanen Gripen av Prag (2007).

Stocklassa er nå aktuell med Stieg Larssons arv: Nøkkelen til Palme-mordet – en true crime om en av de mest sensasjonelle mordgåtene i morderne tid, etterforsket av en av vår tids mest berømte forfattere.

Gard Sveen

Gard Sveen

Gard Sveen (f. 1969) debuterte med Den siste pilegrimen (2013). Boken vant Rivertonprisen i 2013, Glassnøkkelen i 2014, Maurits Hansen-prisen for beste krimdebut og i 2015 også den danske Palle Rosenkranz-prisen for årets beste krimroman. I 2015 kom Helvete åpent og i 2016 Blod i dans, bok nummer to og tre om politimannen Tommy Bergmann.

Spionthrilleren Bjørnen (2018) ble en av fjorårets store krimsnakkiser. Les mer på cappelendamm.no.

Bo Svernström

Bo Svernström

Bo Svernström (f. 1964) er en svensk forfatter fra Göteborg, hvor han også tok sin doktorgrad i litteratur. Han jobbet som journalist i Aftonbladet i nesten 20 år, men har siden i fjor sommer vært forfatter på heltid da han begynte å skrive den frittstående oppfølgeren til Ofrenes offer med arbeidstittelen Barnamördaren.

Svernström bor i Nacka utenfor Stockholm med sin kone og tre barn. Han store lidenskap er terrengsykling, som nå også har blitt hans primære kilde til trening når han ikke lenger sykler til og fra jobben i byen. Ideen til Offrens offer fikk han på vei til jobb. Han var så irritert over de hensynsløse bilistene at han begynte å leke med tanken på en karakter som tok igjen.

Ofrenes offer er Svernströms krimdebut.

eirik husby sæther

Eirik Husby Sæther

Eirik Husby Sæther (f. 1984) er født og oppvokst på Bjørndal i Oslo. Han har studert kriminologi, og i 2009 ble han uteksaminert fra Politihøyskolen. Han jobber ved Krimvakta i Oslo.

Husby Sæther bruker erfaringene fra jobben ved Krimvakta i arbeidet med krimromanene sine.

Sett av den døde (2018) er hans foreløpig siste krim.

Geir Tangen

Geir Tangen

Geir Tangen (f. 1970) er fra Øystese i Hardanger, men har vært bosatt i Haugesund siden 1996.

Han driver Norges største krimblogg der han anmelder krimbøker. Siden sommeren 2016 er han forfatter på heltid. Han debuterte i januar 2016 med krimromanen Maestro på eget forlag, og gjorde umiddelbar suksess med denne. 

Maestro og oppfølgeren Hjerteknuser er nå solgt til 15 land.

Trude Teige

Trude Teige

Trude Teige (f. 1960) er utdannet oversetter og journalist. Hun har jobbet som politisk reporter, nyhetsanker og programleder i TV2.

Teige har til nå skrevet fem populære krimromaner om TV-journalisten Kajsa Coren, alle har vunnet mange lesere: Noen vet (2009), En hjelpende hånd (2010), Svik (2012), Jenta som sluttet å snakke (2014) og Pasienten (2017).

Jenta som sluttet å snakke var nominert til Bokhandlerprisen og er solgt til Tyskland og Russland. Pasienten ble nominert til både Bokhandlerprisen og Rivertonprisen.

CJ Tudor

CJ Tudor

CJ Tudor er en britisk forfatter, bosatt i Nottingham sammen med sin partner og datter. Som sekstenåring sluttet hun på skolen og har hatt en rekke jobber opp gjennom årene, blant annet som butikkmedarbeider, tekstforfatter, radioreporter og hundelufter.

Tudor har skrevet siden hun var liten, og hennes engelsklærer uttalte at dersom hun ikke ble enten statsminister eller bestselgende forfatter, ville han bli svært skuffet. 

Debuten Krittmannen (2018) ble hyllet av både kritikere og lesere, og Stephen King sammenlignet forfatterskapet hennes med sitt eget.

Nå er hun aktuell med Gullungen, som ettertrykkelig beviser at Tudor er langt fra noe «one hit wonder».

Chris Tvedt

Chris Tvedt

Chris Tvedt (f. 1954) er født i Bergen. Han er forfatter og advokat.

Tvedt debuterte i 2005 med kriminalromanen Rimelig tvil. I 2010 fikk han Rivertonprisen for Dødens sirkel. I 2017 ble han også Riverton-nominert for Brenne-romanen Den som forvolder en annens død.

Bevisets stilling er hans sjuende kriminalroman med Mikael Brenne i hovedrollen.

Martin Österdahl

Martin Österdahl

Martin Österdahl er en svensk krimforfatter.

Han har jobbet med tv-produksjoner i tjue år og var tidligere programdirektør i Sveriges Television. I dag bor han sammen med kone og tre barn i Nacka.

Österdahl debuterte på norsk i 2017 med Be aldri om nåde, første bok i serien om Max Anger.

Bok to i serien, Ti svensker må dø, utkom i år.